BIVŠI ŠEF FERRARIJA POSJETIO SCHUMACHERA: / Bliski prijatelj čuvenog Nijemca otkrio u kakvom je stanju legenda F1

Image
Foto: Profimedia





Ferrari je s njim i Schumacherom stigao do pet naslova prvaka

11.9.2020.
18:10
Profimedia
VOYO logo

Bivši šef momčadi Ferrarija, Jean Todt, otkrio je da je prošlog tjedna posjetio Michaela Schumachera. Kako informacije o legendarnom pilotu Formule 1 cure na kapaljku svaka izgovorena riječ od nekog iz njegovog bližeg kruga odmah privuče ogromnu pozornost, što je i sada slučaj.

Image
SCHUMACHER NE MOŽE NA OPERACIJU KOJOM ODRŽAVA VITALNE ORGANE: /

Stižu zabrinjavajuće vijesti, njegova supruga o svemu šuti

Image
SCHUMACHER NE MOŽE NA OPERACIJU KOJOM ODRŽAVA VITALNE ORGANE: /

Stižu zabrinjavajuće vijesti, njegova supruga o svemu šuti

"Vidio sam Michaela prošlog tjedna. On se bori. Znamo da je imao strašnu i nesretnu skijašku nesreću koja mu je uzrokovala puno problema. Ali on ima nevjerojatnu ženu pored sebe, ima svoju djecu, svoje medicinske sestre i možemo mu samo poželjeti najbolje, kao i da obitelji poželim sve najbolje", rekao je Todt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što mogu napraviti je da budem blizu njih dok ne budem u stanju nešto učiniti, a onda ću to i učiniti“, dodao je.

Image
Foto: AFP

German Ferrari driver Michael Schumacher (L) is congratulated by French Ferrari sporting director Jean Todt after winning the the formula one San Marino Grand Prix race at the Imola race track, Italy, 23 April 2006. Schumacher won ahead of Spanish Renault driver Fernando Alonso and Colombian McLaren-Mercedes driver Juan Pablo Montoya. AFP PHOTO FILIPPO MONTEFORTE (Photo by FILIPPO MONTEFORTE / AFP)

Progovorio je i o fantastičnom Britancu Lewisu Hamiltonu, koji na pragu rušenja Schumacherovog rekorda po broju pobjeda, a uskoro bi se mogao izjednačiti s njim i po broju osvojenih naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lewis će nadmašiti sve Michaelove rekorde, jednostavno, zato što je jako talentiran vozač. Motiviran je i vozi za najbolji tim. Ima najbolji automobil, najbolji motor, tako da su svi sastojci tu", rekao je.

Schumacher je prije malo više od šest godina pao na skijanju u francuskim Alpama i udario glavom o kamen i zaradio teške ozljede. Ugledni britanski neurokirurg ColinShieff, prije dvije godine je za Associated press prokomentirao njegovo teško stanje i šasne za oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Priroda ozljede i informacije koje dobivamo nam sugeriraju da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti”, rekao je Shieff pa dodao:

“Schumacher gotovo sigurno ne može razgovarati. Možda je u stanju da, ili se to može činiti ljudima oko njega, pokazuje da je nesretan ili da mu nije ugodno. Ili možda može uživati gledajući svoju djecu ili slušajući glazbu koju je uvijek volio. Potpuno se ne može oporaviti. Jako je dugo u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i kako je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka memorije, a to će imati utjecaj na ponašanje i kognitivne funkcije te više ne bi bio ista osoba. A što se tiče djelomičnog oporavka – svaki napredak je oporavak.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je istaknuo i kako su cifre prema kojima Scumacherovo liječenje stoji 200.000 eura mjesečno, pretjerane.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo