KAZNA ZA SUKOB U MARTIĆEVOJ / Bišćanu devet dana uvjetne zatvorske kazne

Image

Kazna je izrečena na Prekršajnom sudu, a odvjetnica nogometaša Dinama najavila je žalbu tvrdeći da se radilo o nužnoj obrani.

16.3.2010.
15:22
VOYO logo

Igor Bišćan nepravomoćno je osuđen na devet dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana zbog siječanjskog sukoba kada je nokautirao taksistu Dragutina Zrnu. Kazna mu j eizrečena na Prekršajnom sudu u Zagrebu.

Taksist je prošao gore, dobio je dan više jer je inicirao sukob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnica nogometaša Dinama najavila je žalbu tvrdeći da se radilo o nužnoj obrani. Naglašava da je konflikt neosporan, no kad je riječ o narušavanju javnog reda i mira - u ovom slučaju bi se trebalo bježati, međutim, kazneno pravo ne traži da se bježi već se osoba može i braniti, a to je u ovom slučaju i bilo tako.

Podjetimo, Bišćan je u Martićevoj ulici parkirao automobil na taksi stajalištu. Zrna je pozvao pauk-službu, no tada se pojavio Bišćan koji je počeo psovati. Isprovocirani taksist unio se nogometašu lice, poručio mu kako će mu "đigericu izvaditi", a navodno ga udario dlanom. Sve je to bilo dovoljno Bišćanu da Zrnu udari glavom u nos nakon čega se udaljio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo