AUSTRIJA-HRVATSKA 0-1 / Bilić zabio Austrijancima tri minute prije kraja

Image

Zgoditkom Mate Bilića pred sam kraj prijateljskog susreta protiv Austrije, hrvatska je reprezentacija uspjela spasiti obraz i pobijediti.

19.5.2010.
20:59
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija zabiježila je u srijedu pobjedu 1-0 u pripremnoj utakmici kod Austrije u Klagenfurtu zgoditkom Mate Bilića tri minute prije kraja. I u petoj međusobnoj utakmici, hrvatski nogometaši su bili bolji od austrijskih, ali se ovaj puta vrsta Slavena Bilića, desetkovana ozljedama i otkazima, jedva provukla u samoj završnici.

Dojam igre hrvatske selekcije, koja nikad više valjda neće igrati u ovom sastavu, i nije loš jer je daleko najbolji pojedinac utakmice bio austrijski vratar Juergen Macho, koji je obranio barem četiri stopostotne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je prilikom Janka u 21. minuti, kada je njegov udarac prošao tik pored vratnice i to je zapravo bila jedina austrijska šansa na utakmici. A onda je krenuo niz prilika Hrvatske koji je započeo Luka Modrić, čija je dva udarca Macho obranio, kao i atraktivne "škarice" najrasposloženijeg Hrvata Jelavića u 36. minuti.

U drugom dijelu igralo se puno sporije, ali je Hrvatska opet bila posve dominantna. U 75. minuti Fuchs je pogodio vratnicu svojih vrata, a u 78. minuti Mate Bilić je promašio šansu utakmice pogodivši Machoa s tri metra. Ipak, napadač Sporting Gijona se iskupio tri minute prije kraja kada je ubacivanje Drage Gabrića konačno sproveo u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Bilić na stadionu na kojemu je Hrvatska na EURU 2008 pobijedila i Njemačku i Poljsku nije mogao računati na čak jedanaest standardnih igrača, a više od ostalih pokazali su Modrić, Jelavić, Vukojević i novi lijevi bočni debitant Strinić.

Hrvatska nogometna reprezentacija sljedeću pripremnu utakmicu igra s Walesom u Osijeku u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo