OPERACIJA GRČKA / Bilić za ključni meč otpisao Petrića i Pranjića

Hrvatski izbornik objavio je popis od 24 igrača na koje računa u nastupu na dvjema posljednjim kvalifikacijskim utakmicama za plasman na EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

28.9.2011.
14:54
VOYO logo

Od kandidata sa šireg popisa za utakmice 7. listopada u Pireju s Grčkom te 11. listopada u Rijeci protiv Latvije neće kandidirati dosad istaknuti reprezentativci Danijel Pranjić i Mladen Petrić.

"Očekuju nas još dvije utakmice do kraja kvalifikacija i naš je plan pobijediti u Grčkoj i osigurati plasman u Poljsku i Ukrajinu. To neće biti nimalo lako jer je Grčka već desetak godina u vrhu europskog nogometa, ali mi smo svjesni svoje kvalitete, a u Pireju možemo igrati rasterećeno jer ne moramo juriti pobjedu", izjavio je hrvatski izbornik.

Izbornik je podsjetio da pravo nastupa u Grčkoj, zbog žutih kartona, nema Dario Srna i obrazložio zašto se za ove dvije utakmice odrekao petorice nogometaša:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petrić je bio jedan jedan od ključnih igrača u svim mojim planovima, ali su se u međuvremenu pojavili neki novi napadači i mislim da ova petorica igrača sada imaju prednosti pred Mladenom. Kod Pranjića je osnovni problem što ove sezone za Bayern nije odigrao ni minute i što ga klupski trener vidi na pozicijama bočnih veznih ili centralnih igrača, a na tim mjestima smo u reprezentaciji dobro pokriveni", rekao je Bilić.

Po njegovim riječima, status Ivice Olića nije sporan kada se potpuno oporavi od ozljede i uhvati kontinuitet igara u Bayernu, Iličević je otpao zbog ozljede, a Pamić, koji igra za Spartu iz Praga, još nije pokazao da na njega možemo ozbiljnije računati, zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija se okuplja u nedelju, 2. listopada u hotelu Sheraton odakle odlaze u stalnu pripremnu bazu u Čatež, a polazak zrakoplovom za Atenu predviđen je za četvrtak, 6. listopada. U stožeru reprezentacije nadaju se da će najavljeni štrajk zračnih luka u Grčkoj biti završen 5. listopada i da naši najbolji nogometaši neće imati poteškoća doputovati i otputovati iz Atene.

VRATARI: Stipe Pletikosa (FC Rostov), Danijel Subašić (Hajduk), Ivan Kelava (GNK Dinamo),

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRANIČI: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Tottenham), Šime Vrsaljko (GNK Dinamo), Dejan Lovren (Olympique Lyonnais), Josip Šimunić (GNK Dinamo), Ivan Strinić (FC Dnipro), Gordon Schildenfeld (FC Eintracht) i Domagoj Vida (GNK Dinamo),

VEZNI IGRAČI: Ognjen Vukojević (FC Dynamo Kijev), Ivan Rakitić (Sevilla), Tomislav Dujmović (FC Dinamo Moskva), Luka Modrić (Tottenham), Milan Badelj (GNK Dinamo), Niko Kranjčar (Tottenham), Mato Jajalo (FC Koeln), Ivan Perišić (BVB Borussia Dortmund),

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPADAČI: Mario Mandžukić (VfL Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Rangers), Nikola Kalinić (Dnipro), Ivan Klasnić (Bolton).

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo