ODBIO NJEMAČKOG GIGANTA / Bilić se zahvalio Schalkeu

Image

Hrvatski izbornik pojasnio je da mu je važniji plasman reprezentacije na SP. Nakon toga klub iz Gelsenkirchena demantirao je kontakt s našim izbornikom.

30.3.2009.
12:14
VOYO logo

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u ponedjeljak je potvrdio da su predstavnici njemačkog Schalkea bili u Zagrebu i "vrbovali" ga da dođe u njihove redove. Međutim, Bilić im se zahvalio na ponudi istaknuvši da mu je reprezentacije i plasiranje na Svjetsko prvenstvo 2010. godine trenutno prioritet.

"Da, ljudi iz Schalkea bili su tu, našli smo se i porazgovarali. To je velika čast za cijeli stožer i hrvatski nogomet što me takav nogometni gigant želi za trenera. No, zahvalio sam im se na ponudi jer mi je reprezentacija na prvom mjestu", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornikove misli trenutno su okrenute gostovanju u Andori i, što je još važnije, onome što dolazi nakon nje.

- Sve ću podrediti tome da se plasiramo na SP - zaključio je Slaven Bilić priču o Schalkeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedugo nakon toga iz nogometnog Bundesligaša iz Gelsenkirchena novinarima su odaslali zbunjujuće priopćenje za javnost. Tvrde da ih Slaven Bilić uopće nije zanimao. "Ovom prilikom želimo demantirati bilo kakav izravan kontakt između vodstva Schalkea 04 i Slavena Bilića", stoji u kratkom dopisu uz dodatak: "Bilić neće biti trener Schalkea, ne planiramo s njim niti kao s privremenim rješenjem do kraja sezone, a niti za sljedeću sezonu!"

I njemački Bild je u nedjelju navečer objavio da vodstvo kluba pregovora s hrvatskim izbornikom, što je dan kasnije potvrdio i sam Slaven Bilić. Upravo u Bildu klub iz Gelsenkirchena prozvali su "totalnim kaosom" zbog učestalih oprečnih i nejasnih poteza, baš kao što je ovaj s aktualnim hrvatskim izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo