IZBORNIK O HNS-u I IGRAČIMA / Bilić podržava dolazak Šukera u HNS

Image

Hrvatski izbornik pohvalio je igre Borisa Vukčevića, mladog veznjaka Hoffenheima od kojeg bi trebale imati koristi i mlada i A reprezentacija.

19.1.2010.
16:59
VOYO logo

Medijska nagađanja kako bi Davor Šuker mogao krajem godine postati predsjednikom HNS-a, izbornik Slaven Bilić nije želio komentirati, tek je dometnuo da stručni stožer ima odličan odnos sa sadašnjim predsjednikom Saveza Vlatkom Markovićem.

Ipak, pozdravio je najave o mogućem angažmanu najboljeg strijelca SP 1998. u Hrvatskom nogometnom savezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davor Šuker je najveće ime u povijesti hrvatskog nogometa i drago mi je da se spominje mogućnost da se direktnije uključi u rad HNS-a", rekao je Bilić et malo progovorio o planovima reprezentacije. Ponovio je važnost prijateljske utakmice s Belgijom 3. ožujka jer ćemo do početka kvalifikacija za EP odigrati tek dvije do četiri utakmice.

Izbornik je proteklog tjedna boravio u Njemačkoj, gdje je pogledao tri utakmice (Schalke - Nuernberg, HSV - Freiburg i Bayern - Hoffenheim). Tamo je uživo mogao vidjeti na djelu standardne hrvatske reprezentativce, Rakitića, Petrića, Olića, Pranjića i Šimunića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su dobri i imaju kontinuitet igara. Od te tri utakmice koje sam pogledao najbolji je dojam ostavio Petrić, koji je bio i strijelac u pobjedi HSV-a. Dobro su odigrali i Rakitić, Olić, Šimunić, dok je Pranjić igrao samo 15 minuta, ali i u tako malo vremena je ostavio dobar dojam", kazao je Bilić.

Pohvalio je i mladog veznjaka Hoffenheima Borisa Vukčevića i iskusnog veznjaka Freiburga Ivicu Banovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vukčevića mi je još prije godinu dana spomenuo Šimunić. Riječ je o igraču kojeg vrlo cijene u njegovom klubu i od kojeg bi trebale imati koristi i mlada, i A reprezentacija. Gledao sam ga u utakmici protiv Bayerna, gdje je odigrao prvo poluvrijeme i po mom mišljenju bio je jedan od boljih u redovima Hoffenheima. Što se tiče Ivice Banovića, on je stožerni igrač Freiburga i oko njega se sve vrti. Na njega se ozbiljno računa, ali nije u najužem izboru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo