NAKON ŠOKANTNOG PORAZA /

Bilić: Ovo je bilo prizemljenje

Image

"Oni su bili agresivniji, brži na svakom dijelu terena i još u prvom poluvremenu nas je Runje spasio da ne bude još gore. Ovo nije normalan poraz, to je jako bolno", rekao je izbornik.

10.9.2009.
6:22
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon poraza 1-5 čestitao je Englezima na fantastičnoj partiji, dodavši kako je ovo bilo prizemljenje za našu reprezentaciju.

"Čestitam Englezima na fantastičnoj partiji. Mi se ni u snu nismo nadali da ćemo tako podbaciti. Oni su bili agresivniji, brži na svakom dijelu terena i još u prvom poluvremenu nas je Runje spasio da ne bude još gore. U drugom poluvremanu taman kad smo počeli izgledati kao ekipa, kad smo stvorili neke poluprilike, primili smo treći gol i tu je priči bio kraj", kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neigranje Modrića i Ćorluke pokazao se kao veliki nedostatak.

"Mi smo dugo vagali i odlučili smo se za ovu postavu. Znali smo i da ćemo morati rotirati unutar prvih 11 ako ne bude krenulo po planu i to smo učinili, ali nije donijelo nikakve pomake. Zbog toga smo na poluvremenu uveli Rakitića i Petrića, i nakon toga postali smo opasniji, ali onda su Englezi zabili za 3-0. Možda je to sada glupo reći nakon 5-1, ali skoro da je dobro prošlo", ocijenio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazu Hrvatska još ima priliku osvojiti drugo mjesto i izboriti dodatne kvalifikacije. No, Engleska mora izvući barem neodlučeno u gostima kod Ukrajine (10. listopada), a Hrvatska mora pobijediti u gostima Kazahstan (14. listopada).

"Ovo nije normalan poraz, to je jako bolno, ovo je prizemljenje. Naravno, mi nismo tako loši kao što smo izgledali večeras. Ako Englezi ne izgube u Ukrajini, onda smo mi sa pobjedom protiv Kazahstana drugi. Nakon utakmice atmosfera u svlačionici je bila nikakva, nismo naviknuli da nas netko tako nadigra svoih 90 minuta i da nas doslovno pregazi. Ovo će ostaviti traga, ali moramo pokazati karakter i dobiti Kazahstan. Također, zahvalio bi se našim navijačima koji su nas bodrili do kraja", rekao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo