KRALJ PAO S TRONA / Biederman srušio Phelpsa i svjetski rekord

Image

Nijemac je isplivao 200 metara slobodno za 1:42.00 i popravio za 96 stotinki rekord koji je Amerikanac postavio na OI u Pekingu.

28.7.2009.
19:00
VOYO logo

Njemački plivač Paul Biederman bio je brži od Amerikanca Michaela Phelpsa u finalu utrke na 200 metara slobodno na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Rimu.

U ovoj disciplini je Phelps na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio jednu od osam zlatnim medalja, postavivši svjetski rekord s vremenom 1:42.96. Amerikanac je, isto tako, na posljednja dva Svjetska prvenstva bio pobjednik na 200 slobodno. No, u Rimu ga je s trona skinuo Paul Biedermann, i to sa stilom. Phelpsov rezultat iz Pekinga nadmašio je gotovo za jednu sekundu, otplivavši utrku u vremenu 1:42.00!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biedermann je u nedjelju osvojio zlatnu medalju uz svjetski rekord na 400 metara slobodno, a novi pothvat ostvario je i na dvostruko kraćoj dionici. Phelps se ovoga puta morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom. Plivao je 1:43.22.

"Trenutno mi je sve ovo samo kao san. Osjećaj je tako veličanstven! Izvrsno se osjećam. Da li sam vjerovao da mogu pobijediti Phelpsa? Jesam, ali ne već sada, možda tek za dvije ili tri godine", zborio je presretni Nijemac Paul Biedermann, koji će 7. kolovoza proslaviti 23. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Phelps ponudio je javnosti svoje osjećaje nakon utrke:

"Teoretski sam plivao dosta dobro, tri desetinke sekunde slabije od mog najboljeg vremena nakon šest mjeseci pauze i nije tako loše. Naravno da sada baš i nisam sretan, ali činjenica je da nisam puno trenirao ove sezone".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo