DRAKONSKA KAZNA ITF-a / Bernard Tomić pred doživotnom suspenzijom na Pro Touru

Image

Mladom Australcu hrvatskih korijena prijeti kazna jer je 2. prosinca 2008. napustio teren usred meča.

2.2.2009.
14:17
VOYO logo

Bernardu Tomiću, 17-godišnjem  australskom tenisaču hrvatskih korijena, prijeti drastična kazna zato što je početkom prosinca prošle godine napustio teniski teren usred meča.

Dogodilo se to 2. prosinca na Futures turniru u australskom Sorrentu. Tomić je gubio meč drugog kola od Marinka Matoševića, još jednoga australskog tenisača s ovih prostora. Tomićev otac John neprestano je iz gledališta prigovarao glavnom sucu da protivnik njegova sina radi prestup pri servisu. Kako ovaj to nije sankcionirao, pobješnjeli je otac naredio sinu da napusti teren usred meča. Mladi je Australac otišao do svoje klupe, pokupio stvari i otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak sa službenog meča bez valjanog opravdanja najstrože je zabranjeno i nezamislivo u svijetu vrhunskog tenisa. Zato Tomiću i prijeti tako teška kazna. Međunarodna teniska federacija (ITF) stoga bi ovih dana mogla kazniti mladog tenisača doživotnom zabranom nastupa na turnirima Pro Tour serije. Oni uključuju sve Challengere i Futurese, čime bi Tomić izgubio dosta prilika za sakupljanje bodova i popravljanje pozicije na ATP ljestvici preko lakših turnira.

Situaciju dodatno pogoršava činjenica da je protiv jednoga od Tomićevih roditelja, zasad nije poznato kojeg, policija podigla kaznenu prijavu na istom turniru. Policiju je upomoć dozvao jedan od službenika turnira nakon što mu je netko od Tomićevih, pretpostavlja se tata John, prijetio i vrijeđao ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Australskoga teniskog saveza stoga su već najavili da će se pomiriti s odlukom ITF-a ma kakva ona bila, da se neće žaliti niti izražavati podršku svom tenisaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike