BBC / zgrožen hrvatskim fašizmom (FOTO) (VIDEO)

Kako je novinar britanske medijske kuće video meč na Maksimiru

23.3.2013.
21:01
VOYO logo

Brojni evropski i svetski mediji su s posebnom pažnjom ispratili okršaj reprezentacija Hrvatske i Srbije, najviše zbog političke pozadine.

U izveštaju BBC-a, izveštač Gaj De Loni bavio se najviše dešavanjima na tribinama Maksimira i pristalicama domaće selekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

De Loni navodi da je meč protekao uz jako obezbeđenje i u neprijateljskoj atmosferi i uz rasističke ispade hrvatskih navijača, koji su u više navrata skandirali: "Ubij Srbina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprkos pozivima hrvatskih čelnika da se poštuju gosti, domaća publika pevala je fašističke pesme iz četrdesetih", navodi izveštač BBC-a, uz kraći osvrt na ustaški režim i zločine nad Srbima za vreme II Svetskog rata.

Podsetimo, navijači hrvatske reprezentacije su pred početak utakmice dok je zvanični spiker na stadionu Maksimr čitao sastav gostiju, imena srpskih fudbalera propraćena su gromoglasnim skandiranjem sa tribina: "Ubij Srbina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intoniranje srpske himne "Bože pravde" propraćeno je žestokim zvižducima sa tribina, dok se na istočnoj tribini stadiona viorila zastava Ante Pavelića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo