NEPOTREBNA INTERVENCIJA / BBB-ovci za nerede optužili policiju

Image

Iz Udruge navijača Dinama su osudii nasilje, ali i poručili da policija nije trebala toliku prisilu upotrijebiti nad navijačem koji je zapalio baklju. Nakon toga su započeli sukobi.

4.5.2010.
12:12
VOYO logo

ZAGREB - Nakon subotnjeg brutalnog nasilja u Maksimiru tijekom i nakon derbija Dinama i Hajduka, oglasila se i Udruga navijača Dinama.

Oni su oštro osudili nasilje, no poručili su da su policija i zaštitari krivi za nastali kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da je navijač koji je zapalio baklju trebao biti identificiran i priveden nakon, a ne tijekom utakmice. Njegovo nasilno izvlačenje s tribine te policijsko premlaćivanje je izazvalo bijes navijača koji su potom krenuli na policajce.  

"Policija je mlatila sve oko sebe i staro i mlado i muškarce i žene", ustvrdio je Marko Domazet iz Udruge navijača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je što je jedan od policajaca teško ozlijeđen, nijedna baklja nije vrijedna nečijeg zdravlja. Osuđujemo svaki oblik nasilja, od navijačkog pa do policijskog. Zalažemo se za provođenje zakona. Pravosuđe treba kazniti izgrednike. No, policija se nema pravo osvećivati građanima samo zato što su navijači i što su bili na sjevernoj tribini. Policijska tortura vodi u totalitarizam", poručuje Domazet.

U Udruzi također prikupljaju video materijale s utakmice pa će tek nakon što sve pregledaju odlučiti što će dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike