GUŽVA U VRHU BUNDESLIGE / Bayern i Wolfsburg na bod od Herthe

Image

Momčad našeg Šimunića, koji je igrao svih 90 minuta poražena je u gostima 2-0 od Stuttgarta.

21.3.2009.
19:19
VOYO logo

U 25. kolu njemačkog nogometnog prvenstva Bayern München i Wolfsburg su s tri nova osvojena boda iskoristili poraz vodeće Herthe na gostovanju kod Stuttgarta i približili joj se na samo bod zaostatka.

Bayern je teško slavio na Allianz Areni protiv Karlsruhea 1-0 pogotkom Josea Ernesta Sose. Kako trener bavarske momčadi Juergen Klinsmann nije mogao računati na ozlijeđene Lucu Tonija i Miroslava Klosea u napadu je započeo s Lukasom Podolskim, a 14. prvenstvenu pobjedu donio je argentinski veznjak svojim prvim ovosezonskim golom. Bivši Dinamov branič Dino Drpić odigrao je svih 90 minuta za Karlsruhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg je uvjerljivo slavio na gostovanju kod Arminije iz Bielefelda 3-0 golovima Christiana Gentnera, Grafitea i Ashkana Dejagaha. Brazilcu Grafiteu postignuti je gol bio 18. ovosezonski, čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s ozlijeđenim Hoffenheimovim napadačem Vedadom Ibiševićem. Za poraženu je Arminiju Andre Mijatović odigrao cijelu utakmicu.

Stuttgart je na svojoj Mercedes Benz Areni slavio 2-0 protiv Herthe golovima Cacaua i Samija Khedire. Za poražene je goste Josip Šimunić odigrao svih devedeset minuta. Werder Jurice Vranješa poražen na gostovanju kod Borussije u Dortmundu 1-0, a hrvatski veznjak nije zaigrao u tom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koeln je slavio na gostovanju kod Energie Cottbusa 2-0 dvama golovima slovenskog napadača Milovoja Novakoviča. Bili su to njegov 13. i 14. pogodak sezone. Kod Energiea je Mario Cvitanović odigrao devedeset minuta, Stiven Rivić ušao je u igru u 61. minuti, dok je Tomislav Piplica ostao na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo