TRANSFERI U FORMULI 1 / Barrichello prelazi u Williams

Image

Istovremeno, Bridgestone jedini dobavljač guma za bolide Formule 1, najavio je povlačenje iz tog sporta nakon što mu istekne ugovor koncem 2010..

2.11.2009.
10:23
VOYO logo

Brazilac Rubens Barrichello i Nijemac Nico Hulkenberg bit će vozači u Williamsu u idućoj sezoni Formule 1, objavila je u ponedjeljak britanska momčad.

Njih će dvojica tako zamijeniti Nijemca Nicu Rosberga i Japanca Kazukija Nakajimu. Hulkenberg (22), prvak 2009. u GP2 u svojoj prvoj sezoni u toj kategoriji, već je bio probni vozač u Williamsu u Formuli 1. Barrichello, koji je ovu sezonu vozio za Brawn, iskusni je vozač koji je svoju prvu VN vozio 1993. na Jordanu u Južnoafričkoj Republici. Sezonu 2009. je završio na trećem mjestu iza Britanca Jensona Buttona i Nijemca Sebastiana Vettela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, Bridgestone, jedini dobavljač guma za bolide Formule 1, najavio je povlačenje iz tog sporta, što je treći veliki gubitak za ovu kraljevsku automobilističku disciplinu nakon povlačenja Honde (prosinac 2008.) i BMW-a (srpanj 2009).

"Bridgestone objavljuje da neće potpisati novi ugovor o dobavljanju guma za svjetsko prvenstvo Formule 1 FIA-e. Sadašnji ugovor bi trebao isteći krajem sezone 2010.", stoji u Bridgestonovom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bridgestone je ušao u Formulu 1 1997. kako bi osporio nadmoć Michelina. No, od povlačenja Michelina 2007., Bridgestone je bio jedini dobavljač guma za Formulu 1, koju je već napustio Goodyear na kraju sezone 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo