OTEŽE S OBNOVOM UGOVORA

BARCELONINI NAVIJAČI STRAHUJU OD NAJGOREG SCENARIJA: ‘Pregovori s Messijem još nisu ni počeli’

Jedan od najboljih svjetskih nogometaša Lionel Messi još uvijek nije obnovio ugovor s Barcelonom iako mu on istječe za godinu i pol dana.

Nakon što su to napravili Luis Suarez i Neymar očekivalo će da će odmah iza njih Barcelona objaviti vijest koju svi njihovi navijači priželjkuju.

KRALJ DRIBLINGA: Pogledajte Messijeve majstorije od kojih se njegovim suparnicima još vrti u glavi

Međutim kao hladan tuš stigla je izjava potpredsjednika Barcelone Jordija Mestre kako niti pregovori još nisu započeli.

“Još nismo započeli pregovore s Messijem, ali nakon što su Suarez i Neymar obnovili ugovore nadamo se da će i on to napraviti u provom tromjesečju iduće godine”, kazao je Mestre.

Luis Surez također je poslije pobjede nad Espanyolom izrazio želju za ostankom suigrača.

“Nadam se da će ostati. Sretan je ovdje i on mora donijeti odluku o nastavku karijere”, poručio je Urugvajac.

Ono što se do sada činilo spornim su navodna Messijeva poraživanja. Argentinac, tvrdi AS, želi plaću od čak 35 milijuna eura. Barcelona, inače, već ima problema oko poštivanja financijskog fair playa prema kojem klubovi za plaće igrača ne smiju potrošiti više od 70 posto budžeta pa time postaje jasno zašto je došlo do otezanja.

Međutim rješenja problema s plaćama možda je stiglo kraju jer je klub u nejdjelju objavio da je potpisao četverogodišnji ugovor s jednom japanskom kompanijom čime im je zagarantiran prihod od 55 milijuna eura za svaku od sljedeće četiri godine.

Povratak na Net.hr