NEDODIRLJIVI ARGENTINAC / Barcelonin strojovođa osvojio još jednu nagradu

Image
Foto: PIXSELL

Barcelonin čarobnjak Lionel Messi osvojio je prvo izdanje nagrade za najboljeg igrača Europe.

25.8.2011.
19:43
PIXSELL
VOYO logo

Argentinski nogometni reprezentativac u redovima Barcelone, Lionel Messi, dobitnik je inauguralnog izdanja nagrade za najboljeg igrača Europe.

Riječ je o priznanju koje zamjenjuje nagradu UEFA-inog klupskog nogometaša sezone, a koju je prošle sezone ponio Interov Argentinac Diego Milito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U užem izboru, prema sudu 53-oje sportskih novinara koji predstavljaju svaku od zemalja članica UEFA-e, uz Messija nalazili su se njegov klupski suigrač Xavi Hernandez i nogometaš Reala Cristiano Ronaldo.

Messi je slavio uvjerljivo s 38 glasova, ispred Xavija koji ih je osvojio 11 i Ronalda koji je dobio tek tri glasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio bih zahvaliti svima koji su glasali za mene, kao i svim svojim suigračima. Sve osvojene nagrade držim kod kuće i imam mjesta za još. Posebno hvala mojim suigračima što su mi pomogli da ovo postignem", rekao je između ostaloga Messi kojem je prestižna nagrada uručena u Monte Carlu iz ruku predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija.

Omaleni Argentinac je prošle sezone predvodio Barcelonu do naslova u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka, a s 12 postignutih golova ponio je i naslov najboljeg strijelca najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo