KRAJ "LA MASIE" / Barcelona zatvorila inkubator nogometnih genijalaca

Španjolski nogometni velikan Barcelona zatvorio je "La Masiu", simbol nogometne akademije u kojoj su ponikli neki od najboljih nogometaša u povijesti kluba kao što su Lionel Messi, Xavi i Andres Iniesta.

30.6.2011.
15:00
VOYO logo

Barcelona je zatvorila "La Masiu", simbol nogometne akademije iz koje su ponikli najbolji nogometaši u povijesti katalonskog kluba poput Messija, Xavija i Inieste.

Naravno, to ne znači kako je zatvorena glasovita Barcelonina škola nogometa, već zgrada sagrađena davne 1702. godine. Za navijače katalonskog kluba "La Masia de Can Planes" je "čarobna kuća", sveto mjesto iz koje su posljednjih 30 godina curili talenti i koju mnogi stručnjaci smatraju ključnim razlogom Barcelonine dominacije. Zgrada je izgrađena 1702. godine i usprkos renovaciji više ne zadovoljava sve potrebne standarde. Barca je za nju godišnje izdvajala pet milijuna eura, a sada će nadareni klinci trenirati u super modernom objektu čija je izgradnja stajala devet milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno sam tužan što je došao ovaj trenutak. U toj kući su boravili naši najbolji igrači, međutim nova La Masija će biti daleko funkcionalnija. Ne brinite ne gasimo nogometnu školu," kazao je predsjednik europskog prvaka Sandro Rossell.

Jedan od stanovnika ove kuće bio je i sadašnji trener Pepe Guardiola, koji nije mogao sakriti suze što se njegov bivši dom zatvara. Guardiola je kao igrač i trener u Barci osvojio već 26 trofeja i nije mogao sakriti emocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz katalonske 'tvornice snova' kako je naziva lokalno stanovništvo, osim Guardiole i trojice čarobnjaka Mesi - Xavi - Iniesta potekli su i Cesc Fabregas, Thiago Motta, Iván de la Pena, Giovani Dos Santos, Albert Ferrer, Luis Milla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo