NOVA AKADEMIJA ZA TALENTE / Barca otvorila vrata La Masije

Image

Europski i španjolski prvak Barcelona predstavila je svoju modernu akademiju na novoj lokaciji u kojoj će stasati Barcini talenti.

5.8.2011.
19:46
VOYO logo

Slavna nogometna akademija Barcelone La Masia otvorila je svoja vrata na novoj lokaciji i predstavila se medijima. Na predstavljanju su nazočili Barcin direktor ekonomije Jordi Moix, arhitekt novog zdanja Josep Llobet i direktor nove škole Charles Folgueroles.

Na novoj lokaciji u okolici grada leži nova, modernija akademija u kojoj će stasati talentirane Barcine buduće zvijezde, ali ime je ostalo staro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi interijer Barcine akademije prostire se na 6000 metara kvadratnih. Riječ je o zgradi na dva kata koja sadrži jednokrevetne, dvokrevetne i četverokrevetne sobe sa stolovima kako bi se svakom talentu omogućilo da se posveti obrazovanju. U odnosu na staru Barçinu akademiju koja je službeno zatvorena 30. lipnja, u novoj je kapacitet povećan sa 60 na 83 igrača.

Podsjećamo, u staroj La Masiji su nogometno odgojeni mnogi današnji i bivši vrhunski nogometaši, poput Lionela Messija, Andresa Inieste, Josepa Guardiole, Xavija Hernandeza, Cesca Fabregasa, Carlesa Puyola, Gerarda Piquea, Sergija Busquetsa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo