KATALONCI DOŽIVJELI KATASTROFU / Barca na koljenima: Bayern očitao lekciju Messiju i društvu!

Image
Foto: AP

U prvom susretu polufinala nogometne Lige prvaka Bayern je u Münchenu na Allianz Areni pred 65.000 gledatelja deklasirao Barcelonu 4:0 i praktički već nakon prve utakmice izborio plasman u finale.

23.4.2013.
22:32
AP
VOYO logo

MÜNCHEN - Nogometaši Bayerna deklasirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u Münchenu Barcelonu s čak 4:0 i tako praktički osigurali finale. Na terenu minhenske Arene postojala je samo jedna momčad - Bayern, za koju nije igrao suspendirani MarioMandžukić, dok je Barcelona pretrpjela najgori poraz u posljednjih nekoliko godina, kojeg je svojom lošom igrom u potpunosti zaslužila.

Katalonci su bili neprepoznatljivi, kao i njihov najbolji igrač LeoMessi, koji je cijelu utakmicu odigrao šepajući, s jednom nogom, ali i dobro čuvan od igrača Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je nadigrao potpuno sterilnu Barcelonu u prvom dijelu, kojeg su Bavarci dobili i trkački i taktički, a Katalonci, s očito nedovoljno zaliječenim Messiem, uputili samo jedan jedan šut na vrata domaćina i to daleko pored gola.

https://www.rtl.hr/javascript/lib/tinymce3/themes/advanced/img/trans.gif

Već u drugoj minuti Robben je u velikoj šansi, ali je pucao u Valdesa, umjesto da doda potpuno samima Gomezu ili Alabi. Bayernu se bolja i brža igra isplatila u 26. minuti nakon ubačaja Robbena, kojeg je Dante glavom proslijedio do Müllera, a ovaj nalazi rupu između Valdesa i Piquea za vodstvo 1:0. U 30. minuti Barca je imala svoju jedinu šansu u prvom dijelu, ali je Dante spasio ispred Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već na početku drugog dijela, u 49. minuti nakon kornera Mëller je glavom proslijedio do Gomeza, koji iz sumnjive pozicije povećava na 2:0. Bila je to skoro preslikana akcija prilikom prvog zgoditka. 

U 53. minuti Ribery iskosa promašuje vrata, a u 73. minuti Bavarci dolaze do prednosti od 3:0. Robben je uz pomoć bloka Müllera sam prošao desnoj strani i pogodio sami desni kut vrata Valdesa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni to nije bio kraj, jer je u 82. minuti Alaba probio lijevu stranu i ubacio u sredinu gdje Müller postiže svoj drugi zgoditak na utakmici za velikih 4:0 i gotovo siguran prolaz u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo