Finale prije finala / Barakude večeras protiv Delfina: 'Nova prilika za isprati gorak okus iz dvoboja s njima'

Sraz dviju najboljih momčadi i vaterpolskih velesila, neki će reći i klasik, ovaj put u - polufinalu, na budimpeštanskom Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima

27.7.2017.
16:29
VOYO logo

Od 22.00 sata hrvatski vaterpolisti nastoje prekinuti neugodni niz poraza od Srbije u velikim utakmicama. Niz je to koji traje godinama, a najveći njihov sraz u tom razdoblju - u finalu Olimpijskih igara u Rio de Janeiru - također je otišao na srbijansku stranu (7:11).

Vrijeme je za hrvatsku pobjedu, uvjerene su Barakude i izbornik Ivica Tucak. Ali sve statistike i prošle utakmice padaju u vodu kada utakmicu počne, vole kazati vaterpolisti, jer za njih je to utakmica poput svake druge, u kojoj na jednaki način nastoje pobijediti suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo došli ovdje gubiti, kao ni ostale reprezentacije. Ovo nam je nova prilika, isprati taj gorak okus", kazao je Anđelo Šetka uoči polufinala.

Koliko god podrške s tribina i kvalitete imala Mađarska, koja će u polufinalnom ogledu na Grčku, sraz Hrvatske i Srbije ipak je - finale prije finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska i mi smo pokazali najbolji vaterpolo dosad na prvenstvu, a sastajemo se već u polufinalu, kazao je uoči polufinalnog dvoboja kapetan srbijanske vaterpolo reprezentacije Filip Filipović.

Barakude su dosad nanizale sve pobjede u Budimpešti, svladavši u četvrtfinalu Italiju s također sigurnih 12-9, dok je Srbija u toj fazi natjecanja dobila Australiju s 15-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo se vrlo dobro i znamo gde su najjači, pa tu nema iznenađenja. Hrvatska je bila bolja od Italije, svaka im čast što su izdržali. Nije bilo lako ni nama koji smo gledali, a kamoli njima koji su od početka do kraja igrali sa igračem manje", aludirao je Filipović na suđenje u dvoboju između Hrvatske i Italije na web-stranici Srpskog vaterpolo saveza.

Miloš Ćuk navodi da će polufinale s Hrvatskom biti dvoboj dvije najbolje obrane na prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije finale prije finala jer je i domaćin Mađarska favorit za naslov. I mi i Hrvati igramo sjajnu obranu, a to znači da će biti teško, tvrdo i s puno kontakta. Hrvati imaju odlične braniče, teško ćemo ih probiti, ali smo u ranijim mečevima u tome uspijevali što nas stavlja u ulogu favorita. Zadovoljan sam što igramo s njima jer i oni igraju čisti vaterpolo", kazao je Ćuk.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo