Zagreb domaćin EP? / Bandić diže obje ruke za gradnju stadiona

Image
Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je danas sućut obitelji bivšeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića te istaknuo kako je logično da nacionalni stadion za Europsko prvenstvo u nogometu 2020. bude izgrađen u glavnom gradu Hrvatske.

23.9.2013.
15:07
Žarko Bašić/Pixsell
VOYO logo

"Pokoj mu duši i iskrena sućut obitelji. Marković je ostao moj prijatelj do zadnjega dana i žao mi je", kazao je Bandić i naglasio je da je Marković bio veliki športaš, reprezentativac, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, čovjek koji je dao sebe cijelog u hrvatski nogomet. Vlatko je bio dobar i plemenit čovjek i hrvatski nogomet je puno izgubio njegovim preranim odlaskom", istaknuo je Bandić, koji je na novinarsko pitanje o Zagrebu kao gradu koji bi 2020. mogao biti domaćin jedne od skupina Europskog nogometnog prvenstva i mogućoj gradnji nacionalnog nogometnog stadiona kazao:

"Vidim da se vodi bitka o tome gdje će biti stadion, a logično je da nacionalni stadion bude u glavnom gradu Republike Hrvatske i mi smo spremni na taj izazov", rekao je Bandić novinarima danas na Trgu bana Jelačića gdje je otvorio manifestaciju "Obrtnici proizvođači suvenira Grada Zagreba - Zagrebu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Zagreb će učiniti sve sa svoje strane, a zajedno s ostalima kojima je u interesu razvoj hrvatskog športa, a tu prije svega mislim na resorno Ministarstvo i Vladu, da odradimo taj posao. Do 2020. je puno i malo vremena, ali Grad Zagreb diže obje ruke za izgradnju nacionalnog stadiona", kazao je Bandić.

Na pitanje novinara kako se već spominju tri moguće lokacije Maksimir, Kajzerica i treća izvan grada, Bandić je odgovorio da postoje još dvije lokacije na ulazu u grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da su svi prijedlozi hvale vrijedni, ali na kraju će struka i naši sugrađani odlučiti na kojoj ćemo lokaciji graditi stadion", kazao je Bandić i naglasio da će se zalagati da stadion ne bude u gradu, nego da se gradi na njegovim rubnim djelovima koji su dobro povezani s prometnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo