PREKRASNA PRIČA /

Bajka se nastavlja: Nema licencu, klub plaća kaznu svaku utakmicu, a on ruši najbolje momčadi lige

Image

Najviše se ističe remi protiv PSG-a i pobjeda nad Rennesom.

6.3.2023.
18:08
VOYO logo

Jedna od najljepših nogometnih priča dolazi nam iz Francuske. U ligi gdje u kojoj prevldavaju priče o preplačenim zvijezdama i navijačkim neredima europskih liga, jedna priča ostat će dugo zapamčena. Radi se, naravno, o Reimsu pod vodstvom Willa Stilla, 30-godišnjeg belgijsko-engleskog trenera. Naime Reims je momčad s najduljim nizom bez poraza od svih momčadi Lige petice.

Doduše, taj niz od čak 18 utakmica bez ijednog poraza započeo je njegov prethodnik na klupi ovog francuskog kluba, Óscar García. Ovaj španjolski stručnjak je prije svoje smjene upisao dva remija, a onda je momčad preuzeo Still te otad upisao po osam pobjeda i remija. U tom periodu je Reims posve pobjegao iz zone ispadanja, odnosno sa 17. je skočio na trenutnu osmu poziciju, pa je opstanak praktički već osiguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji trijumf stigao je u jučerašnjem domaćem ogledu s Ajacciom, pogodak za konačnih 1-0 u petoj minuti sudačke nadoknade postigao je Jens Cajuste. Ovo je bila jedna od rijetkih utakmica u kojoj se među strijelce nije upisao sjajni mladi napadač na posudbi iz Arsenala. Naime, Folarin Balogun je u dosadašnjem tijeku sezone postigao čak 15 pogodaka, čime se svrstao na četvrto mjesto u Ligue 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Still je i dalje najmlađi trener u klubovima iz liga Petice, a još nema UEFA Pro licencu, potrebnu za vođenje momčadi u najvišem rangu francuskog nogometa, pa Reims za svaku utakmicu mora plaćati kaznu od 25.000 eura. U tom njegovom nizu bez poraza, svakako se ističe remi (3-3) u gostima kod PSG-a, kao i pobjeda nad Rennesom (3-1), a novi izazov slijedi za vikend, na gostovanju kod trećeg Monaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo