Škoda Fabia S2000 / 'Babaroga' za Šebalja i Klinca

Image
Foto: skoda

Peti reli koji se boduje za prvenstvo Hrvatske održat će se ovog vikenda, u petak i subotu na cestama oko Novog Vinodolskog, a startna lista broji 33 posade.

27.6.2013.
11:54
skoda
VOYO logo

Već prvih nekoliko posada najavljuju dobar rally. Šebalj i Klinc su sjeli u Škodu Fabiu S2000, dok su Szilagy i Šaškin u svojim Mitsubishijima.

U borbu za vrh poretka mogao bi se uplesti i Dino Butorac koji je također iznajmio Fabiu S2000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzinski ispiti su jednaki kao i lani. Rally počinje shakedownom u Bribiru u petak u 15 sati, a nastavlja se čitave subote na brzincima Grižane i Lukovo, koji se voze po tri puta.

Juraj Šebalj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Automobil smo probali u Italiji prije par tjedana. Siguran sam da će mi trebati vremena da se naviknem. Iako Fabia ima pogon na sva četiri kotača, po principu vožnje je najsličnija S1600 automobilima, s kojima imam iskustva. Najveća razlika u odnosu na Mitsubishija je u pristupu, naime mjenjač je sekvencionalni, upravljač je puno direktniji, a ovjes dozvoljava mnogo više. Uz to, Fabia ima atmosferski motor koji se vrti na 8500 okretaja, dok na Mitsubishiju nisu prelazili 5500.  Pravi razlog prelaska u novi auto je nastup na Croatia reliju. Vjerujem da ću se na ovaj način na vrijeme adaptirati i biti spremniji za najjači rally u našoj regiji".

Toni Klinc:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon osam godina opet sjedamo u "Kit Car".  Mitsubishi i Subaru koje smo najviše vozili su odlični automobili, no Clio i C2 klase S1600 s kojima smo nastupali su pravi trkaći automobili, koji lako dižu adrenalin i nama i publici. U Novom će nam prilagodba na auto biti važnija od rezultata, no Szilagy i Šaškin će sigurno biti brzi, pa ako Jura bude raspoložen, moglo bi biti dobre borbe. Uz to, drago nam je da smo ovim nastupom potaknuli i nove sponzore, pa se uz Valvoline i Mireo dodatno uključila i Škoda, te promotor United Business".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo