Privlače Falcaa / Arsenalu najveći ugovor u povijesti kluba

Image
Foto: Richard Pelham/News Syndication/PIXSELL

Ovo je drugi izdašan sponzorski ugovor koji je Arsenal potpisao u posljednjih u 14 mjeseci.

28.1.2014.
16:41
Richard Pelham/News Syndication/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je 20 godina nosio opremu Nikea, engleski nogometni premierligaš Arsenal potpisao je novi sponzorski ugovor s Pumom vrijedan 180 milijuna eura što je najveći takav ugovor u povijesti engleskog nogometa.

Ugovor između Arsenala i Pume trajat će od lipnja 2014. do lipnja 2019. godine. 'Topnicima' će godišnje pripasti 36 milijuna eura, što je pet milijuna eura više od do sada rekordnog ugovora na 'otoku' kojeg Manchester United ima s Nikeom. Spomenimo kako Real Madrid ima ugovor s Adidasom po kojem 'Kraljevski klub' godišnje dobiva 37 milijuna eura, dok Barcelona od Nikea dobiva po sezoni 34 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je postao treći engleski premierligaš koji ima ugovor s Pumom nakon Cardiff Cityja i Newcastle Uniteda. Od poznatijih klubova u Puminoj 'obitelji' su i europski doprvak Borussia Dortmund, kao i talijanska reprezentacija, te najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt. Klub iz sjevernog Londona je posljednji put dobavljača sportske opreme promijenio 1994. godine, kad su s Adidasa prešli u okrilje Nikea, a prije toga ih je opremom snabdijevao Umbro.

"Potpisali smo najveći ugovor u povijesti kluba. Dio novca sasvim sigurno odvojit ćemo na pojačanja," kazao je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis objavivši kako će 'Topnici' ponuditi novi ugovor Arseneu Wengeru (64) koji vodi klub od 1996. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Wenger oduvijek ima našu potporu. Potpisat ćemo s njim novi ugovor, a kada dođe vrijeme za to, izaći ćemo s njim i u javnost", rekao je Gazidis. Tijekom svog boravka na klupi Arsenala Wenger je osvojio tri naslova prvaka Engleske, te četiri FA Kupa, ali posljednji trofej je stigao još daleke 2005.

Ovo je drugi izdašan sponzorski ugovor koji je Arsenal potpisao u posljednjih u 14 mjeseci. U prosincu 2012. 'Topnici' su potpisali ugovor s kompanijom Emirates vrijedan 170 milijuna eura. Po tom ugovoru Emirates će imati reklamu na dresovima do 2019. godine, dok će stadion Arsenala nositi ime Emirates do 2028.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna financijska situacija u klubu otvorila je brojna nagađanja oko mogućih pojačanja. Najglasnije se spominje dolazak napadača Monaca Radamela Falcaoa. Kolumbijska zvijezda ima privatan ugovor s Pumom i novi sponzor Arsenala sve će učiniti kako bi ga iz Kneževine 'preselio' u London.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo