ARGENTINCIMA PRIJETI IZBACIVANJE SA SP-A? / 'Već smo zatražili sastanak s Fifom'

Image
Foto: AFP

Kontroverzna prijateljska utakmica neće se održati.

7.6.2018.
17:43
AFP
VOYO logo

Argentinska nogometna reprezentacija trebala je u subotu odigrati prijateljsku utakmicu s Izraelom u u jeruzalemskom kvartu Mahla, mjestu gdje se komemorira uništenje jednog palestinskog sela od strane izraelskih vojnika prije 70 godina.

Međutim, nakon što su stigle osude sa svih strana svijeta, pogotovo od strane Palestine, čiji je šef Saveza čak javno pozvao na paljenje Messijevih fotografija, ukoliko se utakmica odigra, ona je na koncu otkazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuže ih Fifi

Ta je vijest, međutim, toliko pogodila organizatore, izraelsku tvrtku Comtec, da je odlučila zatražiti od Fife da izbace Argentinu sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta je tvrtka otkupila televizijska prava za prijenos prijateljske utakmice, a i uplatili su Argentinskom nogometnom savezu dva milijuna eura kako bi se Lionel Messi i društvo ukazali u Jeruzalemu. Već je bilo prodano 45 tisuća ulaznica, ali od spektakla na kraju neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao razlog za izbacivanje Argentiaca naveli su vjersku diskriminaciju.

Prije dva dana pojavile se priča da je inicijativa za otkazivanjem utakmice došla od kapetana Lea Messija i veterana Javiera Mascherana te trenera Jorgea Sampaolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Araya Nasry, predsjednik Latinske konfederacije palestinskih institucija (COPLAC), tvrdi da su Messi i Mascherano osobno inzistirali na otkazivanju prijateljske utakmice.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo