KRAJ DRAME / Arena dobila privremenu dozvolu

Zagrebačka rukometna Arena dobila je uporabnu dozvolu s rokom trajanja od samo tri mjeseca. Čini se da problema ima na krovnoj konstrukciji.

24.12.2008.
9:36
VOYO logo

ZAGREB - Premda je njezino otvaranje najavljeno za subotu, zagrebačka je rukometna Arena manje od mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva tek u srijedu dobila uporabnu dozvolu, i to privremenu s rokom trajanja od tri mjeseca. Čini se da su do toga doveli problemi s krovnom konstrukcijom, ali i mijenjanje izvješća nadzornika radova, IGH.

Drama je okončana odlukom Vlade kojom je izgradnju Arene proglasila posebnim državnim interesom, nakon čega je zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje izdao privremenu dozvolu na 90 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić situaciju je pokušao smiriti tvrdnjom da ništa neće poremetiti održavanje rukometnog prvenstva te da u Zagrebu postoje prometnice i zgrade koje već pola stoljeća funkcioniraju s privremenom dozvolom.

Obećao je da će i on biti među 15-ak tisuća gledatelja koji će u Areni u subotu pratiti rukometni duel Hrvatske i Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više doznajte u videoprilogu RTL-ove Ane Tenžere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo