nezapamćene turbulencije / Ante Ćorić odlazi iz Dinama zbog 'nepoštenog tretmana', Mamić najavio izvanrednu presicu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U četvrtak ujutro je kao iz vedra neba mladi i talentirani 18-godišnjak Ante Ćorić najavio odlazak iz Dinama, pozivajući se na 'nepošteni tretman' koji ima u klubu. Nešto kasnije, Zdravko Mamić je najavio izvanrednu presicu u 13 sati

6.11.2015.
11:33
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U redovima hrvatskog prvaka odavno se ne pamti ovako turbulentno razdoblje. 

Vratimo li se u povijest sve do sezone u kojoj je Dinamo igrao 'Ligu za bedaka' i nju isključimo iz priče, 'modrima' je sve išlo od ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset godina zaredom osvajali su naslov prvaka Hrvatske, a nastupi u europskim natjecanjima postali su već općeprihvaćena pojava u Maksimiru, koja nažalost, zbog sukoba Bad Blue Boysa s upravom Dinama, nije dobila ni približan odaziv publike i euforiju kakvu takvi uspjesi objektivno zaslužuju.

Ipak, Dinamo trenutno nije u dobroj seriji. Dva zaista nesretna poraza od Olympiacosa, te dva u domaćem prvenstvu (Rijeka i Split) bili su znak za uzbunu na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Modri' su u posljednjih mjesec dana u pet utakmica upisali četiri poraza, a jedina pobjeda bila je ona u Hrvatskom kupu protiv Mladosti iz Ždralova. Porazom protiv Splita 'modri' su pali na treće mjesto prvenstvene ljestvice, s četiri boda zaostatka za Kekovom poletnom, ali prije svega čvrstom i discipliniranom Rijekom.

Naravno, uzmemo li u obzir utakmice koje je hrvatski prvak igrao u tih mjesec dana, svi ćemo se složiti kako im posao nije bio nimalo lak, no same statističke činjenice govore kako Dinamo već dugo nije bio u nezgodnijoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sve to, u četvrtak ujutro je kao iz vedra neba mladi i talentirani 18-godišnjak Ante Ćorić najavio odlazak iz Dinama, pozivajući se na 'nepošteni tretman' koji ima u klubu. 

Uzmemo li u obzir Dinamove protivnike, širinu plave momčadi i Ćorićeve godine, možemo u najmanju ruku reći kako je ta njegova odluka nepromišljena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, to ne mijenja činjenično stanje - atmosfera u klubu nije najbolja.

Nešto prije 11 sati, baš nakon Ćorićeve izjave, iz kluba je najavljeno kako će Zdravko Mamić održati izvanrednu presicu s početkom u 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će na njoj obznaniti javnosti, možemo samo nagađati. Mnogi su već počeli vršiti pritisak na trenera Zorana Mamića, koji nakon ove dugotrajne negativne serije još uvijek sjedi na klupi. Zoran se nakon poraza od Splita na Parku mladeži neuobičajeno dugo zadržao u svlačionici, a na pitanje 'Bojite li se otkaza?' na presici odgovorio je: 'Kad se bavite ovim poslom, otkaz je uvijek moguć'.

Nekako sumnjamo u taj ishod, no ipak s nestrpljenjem čekamo riječi Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo