Ana i Novak nastavili pobednički niz na Australijan openu

Ivanovićeva napravila preokret protiv Stosurove, Đoković rutinski pobedio

17.1.2014.
13:50
VOYO logo

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrto kolo Australijan opena, posle preokreta protiv Samante Stosur, objavio je B92.

Ana je ovom pobedom zakazala duel sa Serenom Vilijams, a ujedno je i prekinula seriju Australijanke od 16 uzastopni trijumfa – posle osvojenog prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša teniserka imala je tri set šanse i u prvom setu, ali je Stosurova uspela da preokrene. Međutim, Ana je od tog trenutka zaigrala mnogo bolje, i dominantnom igrom stigla do trijumfa i plasmana u narednu rundu.

Ivanovićeva je nervozno ušla u meč, što je njena protivnica iskoristila i u sedmom gemu stigla do prvog brejka u meču. Međutim, Ana se nije predala, da bi uspela da se vrati i stigne do preokreta (6:5). Usledio je taj brejk, Ana je opet lose počela, ali je serijom sjajnih forhenda stigla do tri vezane set lopte. Ipak, došlo je do novog pada, kome je prethodila dupla servis greška i prekid zbog kiše, a Stosurova to koristi i stiže do vođstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Ana ni ovoga puta nije klonula duhom. Drugi period igre prelomila je sredinom drugog seta, i sigurnom i agresivnom igrom sačuvala brejk viška za izjednačenje.

Nije bivša prva teniserka sveta stala ni u odlučujućem setu, koji je otvorila brejkom. Forhend je sve bolje služio, a Stosurova je imala sve vise problema da osvoji poen. Odličnu igru krunisala je drugim brejkom za ubedljiv i siguran set – vredan trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpkinja je ovom pobedom došla do izjednačenja u međusobnim duelima sa Samantom Stosur. Posle osam međusobnih duela obe teniserke imaju po četiri pobede

"Oduševeljena sam što sam prošla. Igrala sam protiv fantastične protivnice koja je sjajno servirala. Dala sam sve od sebe, a nisam se predavala ni kada sam gubila u setovima", rekla je Ana, pre nego što se osvrnula na prekid zbog kiše."Trenutak kada je kiša počela da pada me je zabezeknuo", Servirala sam i spremala sam se da odigram voljej, kada sam ispred sebe ugledala vodenu 'zavesu'. U nastavku, izgubila sam set, ali sam nastavila da igram agresivno, što uvek gledam da radim, a to mi je i donelo pobedu. Mislim da imam šanse protiv Serene i daću sve od sebe da probam da prođem dalje", zaključila je Ivanovićeva priču odmah posle završetka susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je još jednu rutinsku pobedu na Australijan openu, za dva sata je izašao na kraj sa Denisom Istominom - 6:3, 6:3, 7:5.

Novak je laganom i sigurnom igrom stigao do pobede, iskoristivši pet od osam brejk lopti. U osmini finala čeka ga Italijan Fabio Fonjini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set rešio je u svoju korist za nešto vise od pola časa igre. U drugom setu videli smo identičan scenario, brejk u četvrtom gemu i lagano privođenje seta kraju, da bi u odlučujućem Novak rešio meč u 12. gemu.

Drugom teniseru sveta ovo je četvrta pobeda u međusobnim duelima, dok je Uzbekistanac ostao samo na jednom osvojenom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak u borbi za četvrtfinale igra sa Italijanom Fabijom Fonjinijem,koji je bio bolji od Amerikanca Sema Kverija. Đoković vodi protiv Fonjinija sa 6:0 u međusobnim duelima.

Pre Novaka, na Rod Lejver Areni našla se Ana Ivanović – koja je posle preokreta uspela da savlada Samantu Stosur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo