iduća utakmica sa Švedskom / Alilović i Čupić slomili Crnu goru i osigurali drugi krug

Image
Foto: nph / Alterphotos

Kauboji su rutinskom pobjedom 27-22 protiv Crne Gore došli do novih bodova na Europskom prvenstvu u Danskoj i osigurali plasman u drugi krug natjecanja.

15.1.2014.
19:38
nph / Alterphotos
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu 2. kola D skupine u Kopenhagenu slavila protiv Crne Gore 27-22 (13-12).

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala plasman u drugi krug natjecanja u koji će sigurno prenijeti dva boda, a hoće li u prenijeti sva četiri boda doznat ćemo u petak kada će odmjeriti snage protiv Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Čupić sa šest golova, Damir Bičanić sa pet, te Marko Kopljar i Manuel Štrlek sa po četiri gola. Ponovo je sjajan bio i Mirko Alilović sa 16 obrana. Kod Crne Gore najefikasniji su bili Vasko Ševaljevića sa devet, te Igor Marković i Mladen Rakčević sa po četiri gola.

Hrvatska je očekivano ostvarila i drugu pobjedu u skupini, no ovoga puta ne toliko uvjerljivo kao protiv Bjelorusije na otvaranju turnira. Pobjeda niti jednog trenutka nije bila upitna, međutim hrvatski igrači su pokazali previše oscilacija, posebice u prvom dijelu kada je bilo dosta problema u obrani, te zapucanih lopti u napadu.

Odabranici izbornika Slavka Goluže do prvog vodstva stigli su tek sedmoj minuti (4-3), u 14. su imali prvi put dva gola viška (7-5), a minutu kasnije i tri pogotka prednosti (8-5). Međutim, svaki put bi dozvolili suparniku da se vrati u dvoboj. Hrvatska obrana nikako nije nalazila rješenje za lijevog vanjskog Vaska Ševaljevića koji je u prvom poluvremenu zabio pet golova, dok je Igor Marković dodao četiri gola. Crnogorce je u rezultatskom priključku držao i vratar Rade Mijatović sa sedam obrana. U našim redovima četiri gola, pri čemu dva sa sedam metara, je zabio Ivan Čupić, dok je Marko Kopljar postigao tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na poluvrijeme se otišlo s jednim pogotkom prednosti (13-12), no u nastavku susreta bilo je dovoljno osam ozbiljnih minuta da naši rukometaši serijom 5-1 pobjegnu na plus pet (18-13) i tako 'utišaju' crnogorske ambicije. U drugom dijelu proradili su Alilović koji je do konca utakmice sakupio 16 obrana, te Bičanić postigavši pet golova u nastavku.

HRVATSKA - CRNA GORA 27-22 (13-12)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KOPENHAGEN. Dvorana Brondby - 1.200 gledatelja, Suci: Horacek / Novotny (Češ)

HRVATSKA: Alilović, Losert, Štrlek 4, Vori 1, Čupić 6 (3), Bičanić 5, Duvnjak 3, Kopljar 4, Ninčević, Horvat 1, Musa 1, Gojun 2, Mandalinić, Vuković, Valčić, Buntić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CRNA GORA: Simić, Mijatović, Marković 4 (1), Rakčević 4, Lasica, Ševaljević 9 (2), Milašević 1, Simović 2, M.Vujović 1, Perišić 1, Radojević, Radović, Grbović, Jočić, Petričević, Malović

 ISKLJUČENJA: Hrvatska - 8 minuta, Crna Gora 4 minute

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SEDMERCI: Hrvatska 3/3, Crna Gora 4/3

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo