NOVI VLASNIK PREMIERLIGAŠA / Ali Al-Faraj vlasnik Portsmoutha

Image

Novi vlasnik, Arapin, imat će 90 posto dionica kluba, doć će bivšem preostati tek deset posto.

6.10.2009.
8:46
VOYO logo

Saudijski biznismen Ali Al-Faraj preuzeo je vlasništvo nad engleskim nogometnim prvoligašem Portsmouthom, objavio je klub na svojim internet stranicama.

Tako su potvrđene špekulacije da je bivši vlasnik Sulaiman Al-Fahim prodao 90% dionica tvrtki Falcondrone Limited, koja je u vlasništvu Al-Faraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Preuzimanje će osigurati financijsku stabilnost i budućnost kluba. Jednom kada preuzimanje bude dovršeno klub će proći rekonstrukciju u svrhu bolje efikasnosti i poslovanja. Gospodin Al-Faraj ima namjere puno ulagati u razvoj kluba i njegove infrastrukture", stoji među ostalim u Portsmouthovom priopćenju.

Bivši vlasnik Portsmoutha, Al Fahim, koji je preuzeo vlasništvo tek prije šest tjedana, zadržat će 10% dionica, dok će Peter Storrie nastaviti sa radom u ulozi izvršnog predsjednika kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al-Faraj je navodno već investirao nekih pet milijuna funti kako bi se pokrili dugovi nagomilani prema igračima, pomoćnom osoblju i ostalim zaposlenicima kluba. Arapski tajkun će i službeno postati većinski vlasnik financijski potonuloga kluba nakon što posao odobri Premier liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo