Gobac ekskluzivno za RTL Danas / 'Ako bude nevin, Zagreb kreće u lov na Karabatića'

"Ako dokaže nevinost, pokušat ćemo u Zagreb dovesti Nikolu Karabatića", poručio je to Zoran Gobac uoči tjedna u kojem će pasti odluka ostaje li Karabatić u Francuskoj bez kluba. Iz Zagreba poručuju - ovdje bi bio vođa, možda zaigra i za Hrvatsku.

28.10.2012.
19:02
VOYO logo

NikolaKarabatić ponovno u Areni, ali u dresu Zagreba? Ocrnjen u Francuskoj, posrnuli idol uskoro će vjerojatno tražiti novi klub, a ZoranGobac kaže u lov će krenuti i Zagreb, ali pod dva uvjeta.   

"Nikola Karabatić bi morao biti čist pred zakonom, pod broj jedan, pod broj dva, da dolazi bez obeštećenja", izjavio je dopredsjednik rukometnog saveza Zoran Gobac.

Karabatić je u Montpellieru godišnje zarađivao oko 300.000 eura. S obzirom na druženje s policijom cijena mu je zasigurno pala, u igru bi se mogli uključiti Barcelona i Kiel pa koliko među tim divovima može ponuditi Zagreb?   

"Upola cijena od jednog igrača Cedevite, to vrijedi Nikola Karabatić, nekakvih dvadesetak tisuća eura mjesečno", izjavio je dopredsjednik rukometnog saveza.

Jedno je sigurno, usprkos mogućem negativnom publicitetu dolazak jednog od najboljih, bio bi sjajan marketinški potez koji bi probudio zagrebački rukomet...

"To bi bio šlag na tortu ovoj mladoj ekipi. On bi bio vođa ove ekipe i sigurno da bi uz njega mnogi napredovali", kazao je SlavkoGoluža, trener CO Zagreba.

"Da bi hrvatski rukomet od Nikole Karabatića bez obzira što on ne bi igrao, možda bi i igrao za dvije tri godine za hrvatsku reprezentaciju, dobio puno", dodao je Gobac.

Čelnici Zagreba ne zanemaruju ni Karabatićevo hrvatsko podrijetlo koje često ističe.

Možda bi baš u domovini svog oca pobjegao od kladioničarske afere za koju su, tvrdi Gobac, u francuskom savezu znali i prije Londona.   

"Nikola Karabatić je sada za njih vjerojatno pola Hrvat, pola Srbin, a kad je trebalo osvajati zlatnu olimpijsku medalju onda je bio Francuz. Ja ponavljam da je ovaj događaj oko Karabatića bio u petom mjesecu, a Olimpijske igre su bile u osmom mjesecu, znači da su i tada znali inkriminirali su Olimpijske igre. Treba im uzet medalje? Apsolutno".

Karabatića još očekuje proces dokazivanja nevinosti pred sudom trenutačno trenira suspendiran,  osluškujući signale iz drugih klubova među njima i one iz Zagreba.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo