U FINALU PORAZILI BARCELONU / Ademaru španjolski Asobal kup

Image

Rukometaši Ademara pobjednici su španjolskog rukometnog Asobal kupa. U finalu su u Blaugrani pobijedili domaću Barcelonu s 31-25 (17-11).

28.12.2008.
20:13
VOYO logo

Iako je Barcelona, u čijim redovima nije bilo hrvatskog vratara Venija Loserta, budući da su branili Hvidt i Barrufet, kotirala kao veliki favorit, pogotovo s obzirom na domaći teren, na kraju osvajanje Asobal kupa slavi Ademar, s trojicom Hrvata u sastavu.

Posebno raspoložen bio je Mirko Alilović na vratima Ademara. Imao je 17 obrana, odnosno izvrsnih 43% (17-43) obranjenih udaraca. Obranio je Mirko dva od tri sedmerca, dvije od tri kontre i 13 od 34 šuteva iz polja. Alilović je zasjenio i Barceloninog danskog vratara Kaspera Hvidta koji je imao 14 obrana, tri manje od hrvatskog čuvara mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Bićanić je u momčadi Ademara postigao četiri pogotka od devet pokušaja, tri je zabio u prvom poluvremenu, dok je Denis Buntić postigao jedan gol iz šest pokušaja. Najefikasniji u momčadi Ademara bili su Melian i Stranovsky sa 8 golova, dok je Barcelonu predvodio Noddesbo, ali njegov stopostotni učinak (šut 7-7) nije pomogao domaćinu.

Momčad Ademara sigurno je kontrolirala rezultat od početka do kraja utakmice, a u četiri navrata u drugom poluvrmenu imala je i devet golova prednosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo