Kap koja je prelila čašu / Aco Petrović 'dobio nogu' u Rytasu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski trener je klub preuzeo krajem prošle godine te je imao ugovor do kraja sezone, ali je kap koja je prelila čašu bio poraz u finalu od Prienaija.

31.3.2014.
19:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Litvanski košarkaški klub Lietuvos Rytas otpustio je u ponedjeljak hrvatskog trenera Aleksandra Petrovića (55), objavljeno je na intenetskom portalu kluba iz Vilniusa.

Petrović je preuzeo Lietuvos Rytas krajem prošle godine, naslijedivši Nijemca Dirka Bauermanna, i imao je ugovor do kraja sezone. No, uslijedila je eliminacija u osmini finala Eurokupa od beogradske Crvene zvezde, a "kap koja je prelila čašu" bio je poraz u finalu litvanskog kupa od Prienaija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litvanski klub je u četiri sezone promijenio čak sedam trenera, a među njima i dvojicu Hrvata, Dražena Anzulovića i Aleksandra Petrovića.

Petrović je tijekom trenerske karijere u dva navrata vodio reprezentaciju Hrvatske, bio je trener Cibone, Zadra, Cedevite, u Španjolskoj je vodio San Fernando iz Seville te Caprabo Lleidu, u Italiji Carifac Fabriano i Euroridu Scafati, dok je na prošlogodišnjem EP u Sloveniji bio izbornik Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo