Nema 'običnih' prekršaja / ABA liga uvodi nova pravila po uzoru na NBA

Image
Foto: nbacro.com

U petak počinje regionalna košarkaška ABA liga, čije je vodstvo objavilo promjene koje se po uputama Fibe uvode od ove sezone.

2.10.2013.
7:57
nbacro.com
VOYO logo

Nakon skoka u napadu, momčad će raspolagati s 14 sekundi umjesto 24 sekunde, a u polukrugu ispod koša, obrambeni igrač će morati paziti da ne napravi namjeran (flagrant) prekršaj. 'Obični' prekršaji se neće suditi.

Kod dosuđivanja tehničkih pogreški, neće se izvoditi dva, nego samo jedno slobodno bacanje, a ponovno se uvodi pravilo po kojemu je druga tehnička pogreška ujedno i isključenje za taj dvoboj. U posljednje dvije minute utakmice, svaka momčad može iskoristiti samo po dvije minute odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup u Euroligi će izboriti vodeća momčad nakon ligaškog dijela te prvak nakon doigravanja.

Ukoliko se radi o istoj momčadi, drugo mjesto će popuniti drugoplasirani sastav ligaškog dijela (ne finalist), a u kvalifikacije ide treći nakon 26 odigranih kola. Četiri momčadi će izboriti mjesto u Uleb kupu, no ne po dosadašnjem sistemu. Samo četvrta momčad lige ima osigurano četvrto mjesto, a ostala tri predstavnika će biti najbolji predstavnici Hrvatske, BiH i Srbije ako nisu osigurali Euroligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U europska natjecanja se ove sezone mogu izboriti i momčadi koje su u natjecanju s pozivnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo