21 godina od Tokija (VIDEO)

Na današnji dan pre tačno 21 godinu Crvena zvezda je postala prvak sveta

8.12.2012.
13:15
VOYO logo

Na današnji dan 8. decembra 1991. godina najtrofejniji srpski fudbalski klub Crvena zvezda je pobedom nad čileanskim Kolo Kolom sa 3:0 postala nezvanični prvak sveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvezda je u Tokiju pred više od 60.000 gledalaca nastupala u prilično izmenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je nekolliko meseci ranije osvojio Kup šampiona u Bariju, ali joj to nije smetalo da ostvari ubedljivu pobedu.

Junak meča bio je dvostruki strelaca Vladimir Jugović, dok je treći pogodak za crveno-bele postigao je Darko Pančev. Zvezda je od 42. minuta igrala bez isključenog Dejana Savićevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od dve decenije posle istorijskog uspeha, klub sa Marakane je u teškoj finansijskoj situaciji sa višemilionskim dugom, a "večiti rival" Partizan je već pet sezona dominantan u domaćem šampionatu.

Juče su raspisani vanredni izbori za novog predsednika kluba, a glavni kandidat je upravo Dragan Džajić, što armiji navijača nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona budi nadu da će Zvezda ponovo biti na mestu koje po svemu i zaslužuje.

Crveno-beli će prigodnim koktelom u ponedeljak obeležiti 21. godišnjicu od velikog uspeha u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo