NAVIJAČKO LUDILO / 12 tisuća Hrvata od Kalinjingrada napravilo domaći teren, a diljem Hrvatske slavilo se do dugo u noć

Zbog više od 12 tisuća glasnih Hrvata nigerijski izbornik je izjavio da je imao osjećaj kao da se igra u Hrvatskoj

17.6.2018.
18:45
VOYO logo

Hrvatska je prvi put nakon 20 godina pobjedom otvorila svoj nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu. S velikih 2-0 pobijedili su jaku reprezentaciju Nigerije, koja nije imala rješenja za izabranike izbornika Zlatka Dalića

12-ti igrač svakako su bili i hrvatski navijači, kojih je prema nekim procjenama i do 12 tisuća potegnulo iz svih krajeva svijeta do Kalinjigrada. Taj su ruski grad i stadion obojali u crveno-bijele kockice, a Vatrenima priuštili atmosferu gotovo domaćeg terena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrićev jedanaesterac za erupciju oduševljenja na 1000 kilometara udaljenosti. Hrvatska slavi prvu pobjedu na startu Svjetskog prvenstva još od francuske bronce. Tvrda utakmica testirala je živce navijačima. No, najprije autogol Eteba nakon udarca Mandžukića, pa Modrićev jedanaesterac nervozu su pretvorili u slavlje. 

Sjajna atmosfera u hrvatskim gradovima pretvorila je i neutralne navijače u Vatrene. Utakmica se na otvorenom gledala u Puli, u Dubrovniku, na trgovima, u kafićima, na svadbama, ali i u Kalinjingradu. Zbog više od 12 tisuća glasnih Hrvata nigerijski izbornik je izjavio da je imao osjećaj kao da se igra u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je bilo i poznatih Hrvata. Najviše pažnje je privukao onaj koji je bodrio državu u kojoj mu se sudi za gospodarski kriminal - Ivo Sanader.

Optimizam u Rusiji raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma pravi igrači i ako se skoncentriraju do kraja, nema nam niko da nam da bilo koju kontru". "Stvorila se kemija između izbornika i igrača i to se vidi na terenu i to će nam donit rezultat s kojim ćemo se svi veselit", samo su neki od komentara vatrenih navijača.

Zagrijavanje zvano Nigerija je apsolvirano. Slijedi najvažnija utakmica prvog kruga protiv ranjene Argentine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreno ludilo je jedna od najčvršćih veza koja povezuje Hrvate. Svi pod isti, crveno bijeli barjak zaslužuju makar privremen bijeg od problema. Neka se Dalić i njegova ruska brigada pobrinu da traje što duže.

O dojmovima iz Kalinjingrada uživo se javio Marko Vargek, a naš reporter Boris Jovičić prati reprezentaciju u Rošćinu gdje su igrači stigli danas rano ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo