Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
brzo i lagano /

Svima omiljena: Tri recepta za domaću i zdravu majonezu

Majoneza je oduvijek bila jedan od najdražih sastojaka u sendviču ili uz meso, ali ako je kupljena može sadržavati puno konzervansa. Zato odvojite malo vremena i napravite domaću i laganu majonezu. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte koji recept vam najviše odgovara

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Osnovna domaća majoneza

Sastojci: 

2 jaja (sobna temperatura)

2 žlice jabučnog octa

½ žličice senfa

½ žličice morske soli

2 šalice hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja

(Foto: Pixabay)

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i umutite (izmiksajte) dok ne postane glatka.

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se lijepo ne pomiješaju.

3. Vrlo polako dodajte ulje (malo po malo) i miksajte s malom brzinom. Počnite s nekoliko kapi ulja kako bi se majoneza lijepo povezala. Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Dobar tek!

Za kraj ljeta: Ukusni recepti s omiljenim tikvicama

Paleo majoneza

Sastojci: 

2 velika jaja (sobna temperatura)

4 žlice svježeg soka od limete

1 do 1 1/2 žlice meda

1 žličica senfa

1 žličica morske soli

1/2 žličice mljevenog crnog papra

1/4 žlice dimljene paprike po izboru

2 1/2 šalice maslinovog ulja ili ulja od avokada

(Foto: Pexels)

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Priprema: 

1. Sok od limete i jaja stavite u blender. Zatim dodajte med, senf, sol, papar i papriku i pola šalice maslinovog ulja. Blendajte dok se sve ne pomiješa, oko 20 do 30 sekundi. 

2. Dok blendate polako stavljajte ostalo ulje, ali na minimalnoj brzini. Oko 4 do 5 minuta.

3. Kada je gotovo stavite majonezu u hladnjak barem na sat vremena.  Za ovaj recept nemojte koristiti extra djevičansko maslinovo ulje jer okus može biti intenzivan. 

Dobar tek!

Skandinavska Sense dijeta: Imamo recepte iz knjige uz koje ćete lakše gubiti kilograme

Majoneza gotova za dvije minute

Sastojci:

4 žumanjka (na sobnoj temperaturi)

1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka

1 žličica Dijon senfa

½ žličice soli

¼ žličica papra

½ šalice maslinovog ulja

½ šalice kokosovog ulja (rastopljeno ili neko drugo zdravo ulje)

(Foto: Profimedia)

Superhrana: Namirnice koje nam daju energiju i zdravlje

Priprema: 

1. Žumanjke stavite u blender ili zdjelu i izmiksajte dok ne postane glatka.

2. Dodajte limunov sok ili ocat, senf i začine te miješajte dok se ne pomiješaju

3. Polako stavljajte ulje i miješajte na maloj brzini, počevši od maslinovog ulja. Počnite s nekoliko kapi dok se smjesa ne počne povezivati, a zatim nastavite dodavati polako.

Majoneza može stajati u hladnjaku do tjedan dana.

Dobar tek!

Jesu li rajčice dobre za vas i koliko ih dnevno smijete pojesti?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike