dilema / Što je bolje? Razmutiti proteinski prah u vodi ili u mlijeku?

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

Proteini ili bjelančevine ključni su za dobro funkcioniranje organizma

25.7.2019.
12:58
Pixabay
VOYO logo

Za sve ljude, a osobito one koji se bave sportom bitno je unositi dovoljno proteina u organizam jer oni grade mišiće. Protein sirutke odličan je prirodni izvor nutrijenata. Sadrži devet esencijalnih masnih kiselina te vrlo niske razine laktoze. 

Na dan bismo trebli unijeti 25 do 30 grama proteina, a glavni izvor proteina su namirnice poput mesa, mahunarki, jaja, orašastih plodova i mliječnih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportaši rekreativici običavaju piti proteinske shakeove te se često pitaju je li bolje miješati ih s vodom ili s mlijekom. To ovisi o osobnim ciljevima.

Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želite li povećati mišiće, odnosno dobiti na masi, trebali biste ih miješati s mlijekom. Iz mlijeka će tijelo dobiti dodatni kalciji i hranjive tvari te kalorije. Preporučuje se proteinski shake piti odmah ujutro. 

Želite li skinuti kilograme, proteineski prah miješajte s vodom. Tijelo će iz njega lakše izvući hranjive tvari koje su potrebne da se brže oporavi nakon fizičkog napora i lakše će ga probaviti. Također, ne manje važno, proteinski prah pomiješan s vodom ima manjekalorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombinirate li proteinski shake s voćem, imat ćete cjelovit obrok koji će ubrzati metabolizam i pomoći sagorjeti masti. Patite li od problema s probavom ili ne podnosite laktozu, trebali biste izbjegavati mliječne proizvode. U ovom slučaju izbor se nameće sam od sebe - proteinski prah miješat ćete s vodom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo