centar izvrsnosti / Poliklinika Arista – specijalist za područje interne medicine i pedijatrije

Image

Poliklinika ARISTA je osnovana je s ciljem pružanja kvalitetne i brze usluge prvenstveno iz područja interne medicine i pedijatrije. Osim cjelovite pedijatrijske i internističke skrbi, u poliklinici se mogu obaviti i preventivni sistematski pregledi te laboratorijske i mikrobiološke pretrage u suradnji s partnerskim ustanovama.

11.6.2019.
15:38
VOYO logo

Poliklinika ARISTA osigurava sveobuhvatnu medicinsku uslugu, najmoderniju dijagnostičku opremu i vrhunski tim liječnika koji su svoje kliničko iskustvo stjecali radom u najistaknutijim kliničkim centrima u Hrvatskoj i inozemstvu. Cilj poliklinike je biti centar izvrsnosti gdje će pacijenti uz individualni pristup u liječenju moći dobiti najbolju moguću profesionalnu skrb iz područja interne medicine i pedijatrije.

Internistička djelatnost u poliklinici obuhvaća prevenciju, dijagnostiku i liječenje iz područja kardiologije, angiologije (bolesti krvnih žila), gastroenterologije s intervencijskim endoskopskim metodama, endokrinologije te hipertenziologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je specijalizirana u području kardiologije u kojoj je vrhunski tim liječnika s bogatim iskustvom iz svih dijelova dijagnostike i liječenja bolesti srca i perifernih vena.

Članovi kardiološkog tima su: mr.sc. Krešimir Putarek, intervencijski kardiolog, dr Željko Đurašević, jedan od doajena hrvatske angiologije koji svoje veliko kliničko iskustvo primjenjuje u nizu kliničkih pretraga kao što su ultrazvučni pregledi perifernih arterija i vena, te ankle-brachial indeks (ABI). Dr. Vlatka Rešković Lukšić ekspert je na polju ultrazvuka srca te u svakodnevnom kliničkom radu koristi napredne metode transtorakalnog ultrazvučnog pregleda (hemodinamska analiza, tkivni dopler, intraoperacijski nadzor nad rekonstrukcijom zalistaka i ugradnjom mehaničkih crpki i dr.), te dr.sc. Vedran Velagić, subspecijalist kardiologije i nositelj certifikata europskog aritmologa i elektrofiziologa (Europsko udruženje za aritmije i elektrofiziologiju srca Europskog kardiološkog društva).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO

U centru za štitnjaču Poliklinike Arista koji za odrasle vodi prim. Zdenka Bence Žigman, a za djecu doc.dr.sc. Nataša Rojnić Putarek i prim. Jasenka Ille tijekom samo jednog posjeta bolesnici mogu napraviti kompletnu obradu štitnjače, UZV, citološku punkciju te dobiti adekvatnu terapiju. Nefrološki pregled u Aristi mogu obaviti odrasli, ali i djeca sa šećernom bolešću, kao i trudnice, zbog hipertenzije u trudnoći, povišenoga krvnog tlaka, koji je čest tijekom gestacije. Nefrolog dr. Borka Božić pregledat će pacijente s povišenim krvnim tlakom ili bolestima bubrega, obaviti UZV dijagnostiku bubrega i urotrakta, 24-satno mjerenje arterijskog tlaka, savjetovati ih o prehrani te pratiti kronične bolesnike.

Trudnice u Aristi mogu napraviti niz iznimno važnih pregleda za sebe i svoje dijete: pregledati srce nerođenom djetetu, liječiti se od hipertenzije, zatim gestacijskog tzv. trudničkog dijabetesa, učiniti analizu hormona štitnjače i dobiti terapiju. Osim cjelovite pedijatrijske i internističke skrbi, u poliklinici se mogu obaviti i preventivni sistematski pregledi, tzv. menadžerski pregledi, od kojih je prošireni paket zaista kompletan. Tako se poslovnjaci mogu savjetovati i u vezi s ‘burn-out sindromom’, sindromom pretjeranog stresa. Brzo i učinkovito, u Aristi se mogu obaviti i sve laboratorijske i mikrobiološke pretrage u suradnji s partnerskim ustanovama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo područje subspecijalnosti poliklinike je gastroenterologija, u kojem vrhunski tim gastroenterologa (doc.dr.sc. Mirjana Kalauz i dr. Pave Markoš) može pružiti potpunu dijagnostiku i bolesti probavnog sustava kako jednjaka, želuca, tankog crijeva, debelog crijeva, tako i bolesti hepatobilijarnog sustava – jetre, gušterače i žučnog sustava. Neke od bolesti probavnog sustava s kojima se najčešće susrećemo jesu peptička bolest jednjaka, želuca i dvanaesnika, upalne bolesti crijeva, bolesti žučnog sustava, žarišne i difuzne promjene u jetri, tumori probavnog sustava, bolesti gušterače itd. Zbog suvremenog načina života koji intenzivno utječe na nas sve su češći i funkcijski poremećaji probavnog sustava.

Dijabetologija u poliklinici Arista okrenuta je što ranijem otkrivanju bolesti budući dijabetes danas poprima razmjere epidemije, a njegove posljedice značajno utječu na zdravlje i život pacijenta i njegove obitelji. U odraslih pacijenata i trudnica dijabetološku ambulantu vodi Prof.dr.sc. Ivana Pavlić Renar istaknuta specijalistica endokrinologije i dijabetologije, a u djece doc.dr.sc. Nataša Rojnić Putarek i prim.dr. Jasenka Ille.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO

Osim dječjih endokrinologa i dijabetologa, Poliklinika Arista u svom sastavu ima izvrsne pedijatre, subspecijalista iz pedijatrijske kardiologije (prim.dr. Dalibor Šarić) koji osim velikog iskustva u liječenju bolesti srca i krvnih žila djece također je i stručnjak za fetalnu ehokardiografiju – uzltrazvučnu dijagnostiku srčanih bolesti nerođenog djeteta tijekom trudnoće. Pedijatar pulmolog poliklinike je prof.dr.sc. Dorian Tješić Drinković, s iznimnim iskustvom  u liječenju najtežih plućnih bolesti djece i alergologiji, dječji gastroenterolog prof.dr.sc. Duška Tješić Drinković, neonatolog prim.dr. Vesna Benjak.

Vrsna psihologinja prof.dr.sc. Marina Grubić, koja je na KBC-u Rebro liječila brojne male pacijente, pomoći će ne samo njima, već i odraslim pacijentima. Dr. Grubić bavi se kliničkom i zdravstvenom psihologijom koja obuhvaća psihodijagnostiku i tretman djece i adolescenata s miješanim razvojnim teškoćama, poremećajima iz autističnog spektra, specifičnim teškoćama učenja, govorno-jezičnim teškoćama, smetnjama ponašanja, teškoćama hranjenja i spavanja u dojenačkoj dobi te anksioznim smetnjama (strahovi i fobije, panični napadi i opsesivno-kompulzivni poremećaj).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinska sestra Gordana Čolig, koja nakon dugogodišnjeg rada na dječjem odjelu itekako ima iskustva s malim pacijentima, olakšat će im pregled i ‘bezbolno’ izvaditi krv.

Konceptom pristupa bolesnicima Poliklinike Arista dominiraju efikasan i brz način dijagnostičke obrade. Programi koji su definirani osiguravaju učinkovitu i brzu dijagnozu i liječenje pojedinih skupina bolesti, čime se uklanja osnovni problem velikih sustava zdravstva – rascjepkana i nepovezana dijagnostika i čekanje na pretrage s puno praznog hoda. Ovakav način pristupa bolesniku osim učinkovitosti pruža i veliku mogućnost individualizacije i prilagodbe osobnim potrebama svakog bolesnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje pacijente želi obavijestiti da se poliklinika preselila na novu lokaciju na adresu Domjanićeva 19, Zagreb, u blizini Kvaternikovog trga. Lagano ju je pronaći i dostupna je svim vrstama transporta te u svom sastavu ima i vlastito parkiralište.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo