beauty tretman / Pivo za kosu: želite li 'razveseliti' svoju kosu počastite ju pivom

Image
Foto: Thinkstock

Kad otkrijete čega sve ima u pivu, pobrinut ćete se da u gajbi uvijek bude i jedno pivo za kosu

1.7.2019.
9:28
Thinkstock
VOYO logo

Pivo je mnogima omiljeno alkoholno piće, no njegovi plusevi nisu samo dizanje atmosfere u društvu, oslobađanje od stresa i osvježenje. Pivo ima i estestku funkciju - hrani kožu, a pomaže i kosi da zablista. 

Snaga piva je u tome što obiluje vitaminom B,  antioksidansima, silicijem, magnezijem, fosforom i kalijem te proteinima koji hrane i jačaju folikul i vlasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je pivo dobro za kosu nije nova vijest, naime pivo su u službi ljepote koristile naše bake, a 2009. ga je popularizirala glumica Catherine Zeta Jones koja je otkrila da se tajna ljepote njezine bujne, tamne kose krije baš u pivu. 

Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako koristiti pivo za kosu

1. Prelijte pivo iz limenke ili boce u posudu i ostavite da izvjetri CO2. Ne koristite bezalkoholno pivo jer nema isti učinak kao alkoholno. 

2. Operite kosu uobičajenim šamponom pa umjesto regeneratora upotrijebite pivo. Polijte njime kosu i izmasirajte tjeme. Neka masaža traje otprilike minutu. Minerali iz piva blagotvorno će djelovati na tjeme, osobito kako je ono masno. Ostavite pivo da radi nekoliko minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Isperite kosu u hladnoj vodi i ne brinite se ako ostane nešto piva na tjemenu. Nahranit će ga, a miris se neće osjetiti jer će ispariti. 

4. Koristite tremann pivom najviše dvaput tjedno jer ako pretjerate može doći do isušivanja kose ili pojave peruti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ako hoćete pospješiti djelovanje piva, dodajte mu med. jabučni ocat, jaje ili ulje jojobe. Naravno u tom slučaju dobro isperite pivo s kose. 

S obzirom na brojne blagodati piva pobrinite se da u gajbi uvijek bude i jedno pivo za kosu. Nahranit će folikul, zagladiti oštećene vlasi, ojačati vlasi, a osobito dobro djelovati na kovrčavu kosu kojoj će aktivirati kovrče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ako imate problema s prhuti ili pojačanim opadanjem kose izbjegavajte tretmane pivom.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo