Svjetski dan roštiljanja /

Roštiljate li odgovorno?

Image

Poznato je da je Karlovačko omiljeni pratitelj svakog dobrog roštilja, pa bio on električni, plinski ili na drva. Rebrica, krilca ili kobasice? Ražnjići, ćevapi ili pljeskavice? Bijelo meso, krmenadli ili biftek? Tofu, tikvice ili seitan? Brancin, orada ili srdele? Što god odabrali, uživajte u Karlovačkom i roštiljajte odgovorno.

25.5.2022.
9:40
VOYO logo

Odavno smo s rešetki otpuhnuli prašinu i izglancali ih. Proljeće već tjednima mami na odlazak u prirodu i druženje uz Karlovačko i mirisno cvrčanje roštilja. Čitav mjesec svibanj obilježava se mjesec roštilja! Stoga valja podsjetiti na nekoliko važnih činjenica: 

  1. Karlovačko je svijetlo pivo proizvedeno od 100% prirodnih sastojaka. Odgovorno konzumirati uz dobro pripremljen roštilj.
  2. Roštiljanje je dobro zato što se tom vrstom termičke obrade mesa i povrća u namirnicama najbolje sačuvaju esencijalne hranjive tvari kao što su riboflavin i tiamin (vitamin B1).
  3. Temperaturu roštilja možete izmjeriti jednostavno: postavite dlan desetak centimetara iznad rešetke. Izdržite li 2 – 4 sekunde temperatura je 230 do 280 stupnjeva celzija, 5 – 7 sekundi  znači da je temperatura 180 do 220 stupnjeva, a možete li dlan iznad vatre držati 8 – 10 sekundi onda je temperatura 120 do 180 stupnjeva.
  4. Roštiljanje je navodno izumila žena, a svaki roštilj-majstor ima svoje tajne začine i posebne načine pripreme roštilja.
  5. Nepažljivo rukovanje vatrom prilikom roštiljanja jedan je od čestih uzroka požara u Hrvatskoj. Roštiljajte odgovorno i što god bilo – uvijek pri ruci imajte aparat za gašenje požara i mobitel. Ponovimo, najvažniji broj je: 193.
  6. Okoliš mjesta za roštiljanje očistite od suvišnog i suhog materijala (grančica, smeća, drveća, kartona), a po završetku uvjerite se da su ugašeni i plamen i žar. Čak i kad ste 100% sigurni, provjerite još tri puta kako biste se uvjerili da ne postoji apsolutno nikakva opasnost za ponovno samozapaljenje plamena. Koristite li električni roštilj uvjerite se da su svi kablovi ispravni i izolirani, a ako je u pitanju plinski roštilj uvijek zatvorite dovod plina odmah nakon korištenja.
  7. Omiljeno piće uz roštilj je Karlovačko pivo. Osim što odlično gasi žeđ, dragocjeno će biti i u slučaju požara – koliko god vam teško palo, žrtvujte koji gutljaj i hrabro poprskajte plamen pivom jer ono ima malen postotak alkohola te će stoga biti korisno za gašenje požara.

Svjetski dan roštiljanja je uz Karlovačko pivo obilježen u Zagrebu simbolično i vrlo živopisno, puštanjem dima na Go2Digital tomahawk ekranu kod Arene Zagreb. Ovime je cijela priča dobila vizualno tehnički smisao, a izvedena je u strogo kontroliranim uvjetima od strane hrabrih pripadnika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba. Podsjećaju sve građane da svjesno paljenje vatre i roštilja nema svjesni ishod i zbog toga je potreban najveći oprez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlovačko pivo, sastavni dio svake prave roštilj-priče, promotor je ove akcije. Ružica Račić Mršo, direktorica marketinga kompanije HEINEKEN Hrvatska je tom prilikom istaknula: „Nije tajna da je naše pivo sastavni dio svakog dobrog roštilja. Svjesni rizika koje roštiljanje može izazvati,  a kao brend koji se aktivno veže uz tu prigodu, osjećamo odgovornost podsjetiti naše potrošače  na važnost odgovornog roštiljanja. U suradnji s timom iz Go2digital Networka i medijskom agencijom Dentsu, vjerujemo da smo to na inovativan način postigli. Uživajte u Karlovačkom i roštiljajte odgovorno.“ 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo