Gospodin Walt Disney stigao je u hrvatska kina

Novu 2014. kino godinu otvaramo autobiografskim filmom ‘Kako je spašen gospodin Banks”, u kojem po prvi puta gledamo velikog tvorca animirane čarolije – upoznajemo gospodina Walta Disneyja, od 16. siječnja u svim kinima.

Kako je spašen gospodin Banks je prvi cjelovečernji igrani film o velikom filmašu i kreativcu W. Disneyju. Redatelj filma je John Lee Hancock (Priča o prvaku), a u ulozi Disneyja izvrsno se snašao dvostruki oskarovac Tom Hanks.

”Gospodin Banks” priča je smještena u 1961. godinu kada je Disney nakon brojnih uspješnica odlučio svojoj kćerki ispuniti veliku želju i snimiti film o Marry Poppins, najpoznatijoj dadilji i glavnoj junakinji romana P.L. Travers (Emma Thompson). Tijekom susreta velikog američkog filmaša i spisateljice Travers upoznajemo čarobno okruženje u kojem je živio i stvarao Disney, ali i vidimo kompleksan, a često iznimno simpatičan i humorističan odnos između dvoje velikih umjetnika.

Tijekom priprema za snimanje ekipa filma imala je na raspolaganju bogatu građu Disneyjevog obiteljskog muzeja u San Franciscu, koju im je velikodušno ustupila Waltova kćerka Diane. Upravo je ona na otvaranju ovog velikog muzeja napomenula kako se odlučila na taj potez nakon saznanja da veliki broj ljudi misli kako je njen otac bio ni manje ni više nego – miš! A evo i kratkog videa u kojem vidimo što naši sugrađani misle o Disneyju:

//www.youtube.com/embed/9rw5VvjGedA

U filmu ”Kako je spašen gospodin Banks” po prvi puta upoznajemo Disneyja kao osobu, brižnog oca i obiteljskog čovjeka koji je svu veliku animiranu čaroliju i zabavu stvarao kako bi svojim kćerkama djetinjstvo učinio nešto veselijim. A napravio je zaista puno više od toga!

Walt Disney čeka nas u kinima diljem hrvatske u distribuciji 2i Filma od 16. siječnja!

Povratak na Net.hr