Pripremite se za Uskrs uz Electrolux male kuhinjske aparate

Image
15.3.2022.
13:47

Jeste li već započeli pripreme za Uskrs? Svi volimo kada se cijela obitelj okupi za blagdanskim stolom koji je prepun ukusnih jela. No pripremiti sve te specijalitete nije uvijek jednostavno. Zato su tu Electrolux mali kuhinjski aparati! Osmišljeni su da olakšaju pripremu raznih delicija, kako slanih tako i slatkih, od onih koje pripremate svakodnevno, do specijaliteta za posebne prigode. Electrolux misli o svakom pokretu kojeg radite u kuhinji i dizajnira inovativne tehnologije kako bi ih pojednostavio.

Ako još niste smislili što će se ovih blagdana naći na vašem stolu, U suradnji s popularnom food blogericom Majom Brekalo donosimo vam odlične recepte koje možete napraviti i vi. Pripremaju se lako uz Electrolux aparate, a oduševit će cijelu obitelj.

Electrolux kuhinjski robot za pogaču koju će svi obožavati

Ako tražite aparat koji će biti vaša desna ruka u kuhinji, upravo ste ga pronašli. Electrolux kuhinjski robot Create 5 pomoći će vam u pripremi svega od slanog do slatkog, čak i kruha i peciva. S njim svaki put pripremate ukusna jela s nevjerojatnom lakoćom jer Electrolux kuhinjski robot radi umjesto vas.

Zahvaljujući motoru snage 1200 W svi sastojci bit će temeljito i profesionalno izmiješani. Konzistencija smjese bit će svaki put glatka i ujednačena. Tijesto za kruh, pizzu i peciva sada mijesite bez napora jer kuhinjski robot preuzima i taj zadatak.

Njegova velika posuda od 5 L dovoljna je za male i velike porcije, bez obzira pripremate li poslasticu samo za sebe ili Uskršnji ručak za cijelu obitelj. Dolazi i uz svestrane nastavke koji će vam pomoći u raznim vrstama jela i smjesa. Odaberite idealan alat za sve zadatke kuhanja.

Neizostavan dio svake uskršnje gozbe je pogača. Uz Electrolux kuhinjski robot ona će biti spremna za čas, a zahvaljujući Majinom sjajnom receptu, svojim će okusom sve ostaviti bez teksta.

Image
Image

SASTOJCI:

1 šalica / 140g pirovog polubijelog brašna

1 šalica / 140g raženog brašna

220ml mlijeka / zobeno

1 žlica jabučnog octa

1 žličica soli

1/2 žličice soda bikarbone

1 žlica smeđeg šećera

35g hladnog maslaca narezanog na sitne kockice / ili 3 žlice hladnog maslinovog ulja)

1/3 šalice / 50g bučinih sjemenki

1/3 šalice / 50g suncokretovih sjemenki

PRIPREMA:

1.Prosijte brašna, sodu i sol u zdjelu Electrolux robota.

2. Pomiješajte mlijeko s octom.

3. Narežite nožem maslac na sitne kockice i dodajte u brašno. Razmrvite ga s brašnom i onda dodajte sjemenke i mlijeko.

4. Stavite na Electrolux robot nastavak za mijesiti tijesto i upalite ga niskoj brzini.

5. Mijesite ga dok se ne prestane jako lijepiti za zdjelu.

6. Kad je relativno čvrsto, prebacite na pleh obložen papirom, zasijecite ga odozgora nožem u X. Ovo radite da se bolje ispeče iznutra.

7. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190C oko 30 min. 8. Provjerite je li gotov tako da umetnete čačkalicu. Ako izađe suha, gotov je.

Gusta juha gotova je za tren uz Electrolux ručni blender

Electrolux ručni blender pomoći će vam u svakodnevnim kuhinjskim zadacima. Vaši će sastojci biti precizno izmiješani, a jela savršeno pripremljena zahvaljujući njegovoj TruFlow® tehnologiji. S jedinstvenim postoljem i optimiziranim dizajnom oštrice pomoći će vam postići idealne rezultate svega što pripremate.

Image
Image

Napitci, umaci i juhe glatki su i ukusni, a spremni za tren oka. Vaš pomoćnik u kuhinji dolazi i s pjenilicom, posudom i sjeckalicom kako biste bili spremni za sve izazove u kuhanju.  Electrolux ručni blender Create 5 višenamjenski je kuhinjski alat s kojim ćete podignuti svoje kulinarske sposobnosti na višu razinu.

Moćan motor snage 1000 W osigurat će učinkovito blendanje i savršenu glatkoću vaših recepata. Brzine mijenjate lako, jednom rukom, a kada poželite izravan pristup punoj snazi motora, samo pritisnite Turbo tipku. Štedite vrijeme i uživate u brzim i glatkim rezultatima. Njegova ručka savršeno leži u vašoj ruci, kako biste ga koristili stabilno i sigurno.

Za ukusan i zdrav početak uskršnje gozbe možete pripremiti slasnu gustu juhu od bundeve. Uz Electrolux ručni blender uživat ćete u tanjuru punom zdravlja i predivnih boja. Isprobajte recept Majin ovog Uskrsa i oduševite svoje najmilije.

Image
Image

SASTOJCI:

1/2 šalica  luka (1 veći)
1 šalica mrkve (1 velika ili dvije manje)
4 šalice hokaido bundeve (oko kilogram)
2 češnja češnjaka (ili češnjak u prahu)
1 litra vode
2 žlice shoyu-a (prirodno fermentiranog sojinog umaka)
1/4 žličice curry praha
1/4 žličice kurkume
na vrh noža praha korijandera
1 žličica himalajske ili nerafinirane morske soli
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice zobenih pahuljica

PRIPREMA:

1. Narezati povrće:  na sitno luk, naribati ili sitno nasjeckati češnjak, bundevu na kocke, mrkvu na ploške.
2. Na 1 žlici maslinovog ulja ispirjati luk sa začinima (na hladnu teću staviti ulje i odmah dodati luk i tek onda staviti na vatru – važno da nam maslinovo ulje ne izgori).
3. Dodati mrkvu, bundevu, češnjak, sol  i vodu – otprilike da pokrije povrće. Ako stavite puno više juha bi mogla biti prerijetka. To ne možemo popraviti a ako bude pregusta lako dodamo još vode.
4. Ako ne koristite shoyu trebat ćete još posoliti. Kad provri, smanjiti vatru i poklopljeno kuhati 15 minuta.
5. Zatim dodati zobene pahuljice i kuhati još 3-4 min. Ugasiti i dodati još 1 žlicu maslinovog ulja. 6. Izblendati Electrolux ručnim blenderom.
7. Probati je li dovoljno slano i začinjeno.
8. Ako je juha pregusta, dodati još malo vode i zagrijati do vrenja.
9. Servirati sa zobenim ili sojinim vrhnjem, nasjeckanim peršinom, bosiljkom ili mladim lukom, prženim bundevinim sjemenkama

Uskršnji desert još je bolji uz Electrolux blender

A za sve recepte od kolača, do zdravih napitaka, tu je Electrolux Explore 6 blender. Njegov moćan motor snage 1400W savršeno će pripremiti svaku smjesu za čas. Njegovih 6 oštrica omogućuju optimiziranu cirkulaciju, a smjesa je do 48%* konzistentnija. Rezultati ujednačeni, a tekstura glatka svaki put.

Image
Image

Staklena posuda Electrolux blendera otporna je na toplinu, kako biste ju mogli koristiti za sve vrste recepata, vruće i hladne. Bilo da pripremate gustu juhu ili osvježavajući smoothie s ledom, Explore 6 je spreman. Zbog velikog kapaciteta staklenke od 1,75 L moći ćete pripremati recepte za cijelu obitelj, bez brige.

Electrolux blender pomoći će vam i u pripremi odličnih slastica za vaš Uskršnji stol. S čokoladnom kremom ne možete pogriješiti, vole ju i mladi i stari, a idealan je desert nakon svakog ručka. Maja za vas ima recept s kojim ćete zadiviti cijelu obitelj, a uz Explore 6 blender pripremit ćete ga s lakoćom.

Image
Image

SASTOJCI:

Biskvit:
1 šalica (240ml) zobenog mlijeka
1 žličica (5ml) jabučnog octa
1 i 1/4 šalica (160g) polubijelog pirovog brašna
1 žlica (10g) tapioke
1/4 žličice soli
1/2 šalice + 2 žlice (85g) kokosovog šećera
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice vanilije
1/3 šal (30g) kakao praha
1 žličica limuna
1/3 šal (80ml) rastopljenog kokosovog ulja

Krema:
1.5 šalica (210g) indijskih oraščića, namočite ih barem 3 sata
1 konzerva punomasnog kokosovog mlijeka, ohlađena
1/4 šalice (60ml) javorovog sirupa
1 žlica limuna
1 žličica vanilije
1/4 žličice cimeta
1/3 šalice (45g) kakao maslaca
Prstohvat soli
3-4 žlice kakaa u polovicu kreme
Za glazuru
3 žlice kokosovog ulja i javorovog sirupa
1/2 šal kakaa
1/3 šal zobenog mlijeka

PRIPREMA:

1.Pomiješajte mlijeko s octom.
2. Prosijte suhe sastojke u zdjelu. Pomiješajte limunov sok i ulje, dodajte u suhe sastojke. Nježno promiješajte pjenjačom. Dodajte mlijeko te nastavite lagano miješati. Smjesa treba biti glatka.
3. Izlijte u kalup od 20cm. Pecite 15 minuta, na 180C. Ohladite.
4. Isperite indijske oraščiće, procijedite. Stavite ih u Electrolux Explore 6 blender, dodajte čvrsti dio kokosovog mlijeka, sirup, limun, začine. Rastopite na pari maslac pa dodajte i njega. Blendajte dok ne dobijete glatku kremu. možete dodati 1 do najviše 3 žlice kokosove vode koja je ostala u konzervi pa nastavite blendati.
5. Izravnajte površinu biskvita (odrežite višak) i prelijte s 1/2 kreme. U drugu polovicu dodajte kakao. Prelijte pažljivo preko, počevši od ruba prema sredini.
6. Prekrijte i hladite u hladnjaku najmanje 4 sata.
Rastopite kokosovo ulje na pari, dodajte sirup i kakao te promiješajte. Zatim dodajte polako mlijeko i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku čokoladu. Ohladite i prelijte preko ohlađene torte.

Započnite pripreme za Uskršnju gozbu već sada uz Electrolux male kuhinjske aparate. Pomoći će vam da napravite sve od kruha, juhe, kolača ali i puno više. Iskusite njihovu svestranost, snagu i inovativnost i oduševite cijelu obitelj za vašim blagdanskim stolom, a još ukusnih recepata Maje Brekalo pronađite na dhmaya.hr.

*U usporedbi s blenderom Electrolux Create 3 (E3TB1-4GB) prema internom ispitivanju (iz 2021. godine) mjerenjem količine ostataka iznad 1 mm pri maksimalnoj brzini tijekom 1 minute koristeći standardni recept iz IEC60335-2-14

Toma
Gledaj od 29.travnja