Play ponuda

Sezona roštiljanja kuca na vrata / Lesnina roštilj za druženje s prijateljima i obitelji

Image

Sunčano vrijeme, više temperature, zelenilo, ali i kalendarsko proljeće zove na okupljanje s prijateljima i druženje uz roštilj.

29.3.2023.
9:40

Dolaskom proljeća i sve više sunčanih dana sezona roštiljanja je i službeno otvorena! Ova većini najdraža proljetna aktivnost budi poseban osjećaj i želju za druženjem i roštiljanje s prijateljima. Roštilj je puno više od samog obroka, iza njega stoji uvijek jedna osoba koja je zadužena za pripremanje namirnica čak i par dana unaprijed, ali tajna svakog dobrog roštilja uvijek je bio kvalitetan roštilj, odnosno grill.  

Vrste roštilja

Danas u ponudi možemo pronaći sve vrste roštilja. Ono što je ključno kod odabira dobrog roštilja je voditi se vašim potrebama, ukusom i navikama. Ako ste osoba koja ima veliki vrt ili terasu, volite zabave i okupljate uvijek društvo oko sebe onda je za vas idealan izbor plinski roštilj. Zbog svog brzog zagrijavanja i jednostavnosti korištenja idealna je opcija za velika druženja, a uz svoj bogati pribor za roštilj zabave neće manjkati.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ukoliko nemate tu privilegiju da imate vrt ili veliku terasu to ne znači da ne možete uživati u roštilju. Za vas je idealan izbor prijenosni roštilj. Svojim izgledom i funkcionalnošću ovaj roštilj sigurno će biti zvijezda vašeg druženja. Znate kako kažu da samo oni najiskusniji znaju da detalji čine razliku?! Baš za takve koji vole od svojih jela pripremati prave poslastice o kojima će svi pričati sve do idućeg roštiljanja izbor pada na roštilj s poklopcem. Ova vrsta roštilja pruža opciju pečenja na niskim temperaturama što za određene namirnice znači da će biti pripremljene baš onako kako trebaju. Osim toga ova vrsta roštilja zna imati i opciju dugotrajnog dimljenja što znači da će vaša jela pripremljena na ovaj način biti apsolutni hit.

Pribor za roštilj

Za pripremu vrhunskih jela na roštilju ne smijemo zaboraviti pribor za roštilj. Naime, kakvo bi to roštiljanje bilo bez rešetke za roštilj, hvataljke, pregače ili daske?

Kako biste svoja jela podigli na zavidnu razinu otkrit ćemo vam jednu malu tajnu u segmentu pribora za roštilj. Danas će vam vrsni kuhari, grill majstori ili oni samouki maheri otkriti kako bez pravog termometra za roštilj ne možete krenuti u roštiljanje. S njim će meso biti savršeno ispečeno, niti previše niti premalo, baš onako kako treba. Osim termometra ističu se razi stalci za meso. Na zabavama se uvijek nađe netko od djece ili obožavatelja piletine. Pružite svojim posebnim gostima i poseban tretman pa im tako pomoću stalka za batke pripremite savršeno jelo uz koje nikako nemojte zaboraviti i na košaru za povrće.

Uz lijepo vrijeme, odlično raspoloženje i dobar roštilj više nemate izgovora zašto ne pozvati društvo i provesti dan u veselju!