KUHANE ILI PEČENE /

Imamo dva savršena recepta za omiljenu hranu Hrvata

Image
26.9.2022.
10:11
VOYO logo

Kada bismo slagali top-ljestvicu omiljenih namirnica Hrvata, kobasice bi sigurno bile pri vrhu. Blage, klasične, pikantne ili dimljene, kuhane ili pečene - da bismo uživali u njima, ne trebamo posebna znanja i vještine, dovoljni su dobar recept i malo mašte. Ako ste u žurbi, pečene u tavi odličan su izbor za ručak, dovoljno ih je okrenuti nekoliko puta, 5 - 7 minuta. Vikendom ih pak možete opušteno pripremati u pećnici uz omiljeno povrće. Priprema traje nešto duže, no tako okusi i sočnost dolaze do punog izražaja. Zamisliti roštilj bez kobasica gotovo je nemoguće, a za vrhunski užitak treba ih peći na umjerenoj vatri uz često okretanje i, svakako, izbjegnite bockanje.

Za ovu sezonu gastro blogeri Sandra Rončević i Vedran Bošković pripremili su dva odlična recepta s kobasicama, jednostavna za pripremu, a puna okusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peperonata s Kranjskom i Domaćom dimljenom kobasicom 

Image

Autorica bloga “O slanom & slatkom”, Sandra Rončević predlaže Peperonatu s Kranjskom i Domaćom dimljenom kobasicom, poznato talijansko jelo s paprikama i lukom obogaćeno s dvije vrste PIK kobasica. Peperonata je u Italiji omiljeno jelo od karameliziranog luka i pirjanih paprika, a kad im se priljubi i par miješanih, dobro pečenih kobasica, dobijete obrok koji ćete rado svako malo ponavljati na vašem jelovniku. Kako pripremiti ovo jelo i koji su vam sastojci potrebni, pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pečeni miks s Debrecinkom i Ljutom kobasicom

Image

Užurbani način života mijenja i naše kulinarske navike i volimo jela koja možemo brzo složiti i poslužiti u bilo koje doba dana. Gastro bloger Vedran Bošković pripremio je upravo takvo jelo! Za njegov slasni miks pečenih kobasica uz razne dodatke kao što su jaja na oko, prženi krumpir i salata treba vam samo 30 minuta, a odlično je što dodatke možete lako prilagoditi svom ukusu. Kako pripremiti ovo jelo i koji su vam sastojci potrebni, pogledajte ovdje.

Image

Kuhane ili pečene, za sve prilike i različite načine pripreme, PIK kobasice uvijek su odlično rješenje. Upoznajte nova lica omiljenih kobasica, pronađite inspiraciju za nove gastro užitke, otkrijte bogatstvo okusa!   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
"Osjećaj kao iz sna postao stvarnost…" /

Četvrta dobitnica u nagradnoj igri Uhvati 100.000 eura u Cro Casinu