Najlakše ćete do njih doći tijekom Vaših dugih šetnji po kamenim ulicama stare gradske jezgre. Istina je kako su tu zbog većeg broja posjetitelja smješteni najbolji restorani, ali i mjesta sa najukusnijim desertom u gradu - sladoledom.
Restorani koji neće razočarati
U Splitu ćete se zadovoljiti kvalitetnom lokalnom kuhinjom u kojoj dominiraju morski specijaliteti. Lako ćete ih probati u centru grada. Primjerice, tu je vinski bar i restoran Zinfandel kao jedan od omiljenih, upravo zbog pomno odabranih sezonskih namirnica i ambijenta fokusiranog na interaktivnost među gostima.
Kako Vam zvuči večerati unutar zidina palače iz 15. stoljeća? Upravo takav ambijent nudi bistro-restoran Apetit u Papalićevoj palači. Specijaliteti koji Vas čekaju su boškarin na posteljici od bijelih tartufa, file brancina ili grdobina u umaku.
Jedan od restorana koji konkurira na nacionalnoj razini je MaToni. Smješten je u podrumskom prostoru, a posebno je zanimljiv za ljubitelje jazza i funk glazbe.
Ako želite dobiti pravi doživljaj lokalne kuhinje, nemojte propustiti jednu večeru u konobi Makarun. Tu ćete moći u otvorenoj kuhinji gledati kako kuhari i chef spremaju prave čarolije. Tipično dalmatinski, možete sjesti u kamenom dvoru na terasu i uživati u druženju dugo u noć.
Zamislite ovo - pizza u srcu Dioklecijanove palače. Portas nudi onu pravu, tradicionalnu pizzu a čitav dojam podiže predivna kamena terasa.
Osim toga, tu je i ZOI restoran, smješten na adresi Obala Hrvatskog narodnog preporoda 23, a koji nudi nezaobilazne okuse mediteranske kuhinje i udovoljit će baš svakom nepcu! Svoje mjesto možete što prije rezervirati na broju 021 637 491!
Splitskom bistrou No Stress samo ime govori o atmosferi koju ćete ovdje doživjeti. Ugodno, opušteno i ukusno - takvo će biti vaše iskustvo ovdje. S dugačkom listom jela, No Stress je rješenje u kojem će svaki gost pronaći nešto za sebe.
Za one koji uz svako svoje jelo vole ukomponirati i dobru čašu vina, tu je Bokeria, splitski kitchen i wine bar, smješten svega 3 minute hoda od Dioklecijanove palače!
Konačno, za kreativce i ljubitelje originalnih ideja koji žele okusiti samu srž Splita - okuse mora i Jadrana, tu je Nostromo, restoran koji zaboravljene okuse vraća u modu i uspijeva zadiviti svoje goste tradicionalnim, a istovremeno i novim kombinacijama okusa!
S obzirom da se ovi top restorani nalaze u samom centru, prva briga koja svima padne na pamet su prometne gužve dok dođete do tamo i traženje parkinga. Parking je gotovo nemoguće pronaći, a i ako uspijete, znate da ćete ga morati visoko platiti.
Ne odustajte zbog toga! Split City Parking je rješenje koje tražite - garažu na korak od srca Splita, samo nekoliko minuta šetnje do centra, koju ćete moći priuštiti. Unaprijed možete rezervirati mjesto kako biste izbjegli stres i znali da će Vaše vozilo biti na sigurnom dok Vi bezbrižno uživate u okusima Dalmacije.
Zasladite dan
Ako ste na ljetnom odmoru, neizrečeno pravilo je barem jednom dnevno otići na kuglu sladoleda. Postoje top 3 mjesta koja Splićani preporučuju - kod Luke, Tradicija Kirigin i Pumparela.
Kod Luke ćete i vidjeti kako se pravi i isprobati sladoled od voća i orašastih plodova nađenih na tržnici toga dana. Tamo su favoriti sladoledi od okusa slanih krekera, banane s karamelom, lubenice, mojito sorbeta ili maline s prošekom. Najbolje od svega je što se ova slastičarna smjestila svega 7 minuta pješice od splitske Rive!
Najpoznatija i najstarija slastičarnica je Tradicija Kirigin. Sladoledi su bazirani na mlijeku ali i talijanskoj recepturi koja drži tu povijesnu notu.
Jedna od novijih slastičarnica koja je postala favorit je Pumparela. Vlasnici uspješnog restorana sa Brača okušali su se u nečemu novomu i u Split su donijeli recepte inspirirane raznim putovanjima.
Ne dopustite da zbog brige oko parkinga propustite najbolje okuse koje nudi Split, bili to specijaliteti dalmatinskih konoba ili tradicionalne slastičarnice. Zato iskoristite siguran i povoljan Split City Parking dok upoznajete gastronomiju grada Splita! Auto će vas nakon dugog ljetnog dana čekati na sigurnom, pod video-nadzorom i bez izlaganja visokim vanjskim temperaturama.