JO.SALON / Boutique frizerski salon koji odiše gradskim šarmom

Image

Maja Merlić Ilić potpisuje interijer ovog boutique frizerskog salona

8.7.2024.
9:21
VOYO logo

Često čujemo kako je kosa poput nevidljive krune. Kada je kosa zdrava i njegovana, osjećaj samopouzdanja ne izostaje, a odlazak u omiljeni salon postaje najdraži ritual i svaki temin se čeka s uzbuđenjem. Danas su frizerski saloni puno više od mjesta gdje se klijenti šišaju ili bojaju. To su mjesta na kojima nastaje čarolija koju je teško opisati riječima, a zadovoljstvo koje osjećamo pri izlasku, nemoguće je kupiti.

Image

Upravo takvo mjesto je i novi JO.SALON, o kojem je vlasnik i poznati hair stylist Josip Mirković, dugo sanjao. Napokon mu je želja postala stvarnost i nakon dugogodišnjeg predanog rada, brojnih natjecanja, edukacija u Hrvatskoj i izvan nje, ovo je bio sasvim jedan prirodan korak. Status „color me“ edukatora i frizera za Kevin Murphy stekao je u zagrebačkoj Fabuli de Formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

„Kod mog rada na klijentu je najvažniji individualan pristup, smatram da svatko ima svoju frizuru koja mu savršeno stoji samo je bitno dobro izabrati, copy-paste nikad ne dolazi u obzir, ali inspiracija uvijek. Najveća strast u frizerstvu su mi bojanje i stiliziranje kose, obožavam što tehnički u frizerstvu šišanje, bojanje i stiliziranje je totalno različito jedno od drugog, trenutak gdje se sve tri komponente spajaju me oduševljava i kako jedan bez drugog ne može. Želim da moji klijenti u salonu dobivaju punu uslugu od savršene frizure do opuštanja u lijepom ambijentu, zbog toga sam odlučio u projekt otvaranja uključiti arhitekticu Maju Merlić“ – dodaje Josip.

Image

Interijer salona je dizajnirala arhitektica Maja Merlić Ilić, koja je kombiniranjem elemenata minimalizma suptilno spojila s gradskim šarmom. Prostor salona je otvoren s visokim stropovima koji naglašavaju osjećaj prostranosti. Zidovi su obojeni u pastelne nijanse, poput boje pijeska i mente, koje stvaraju umirujući ambijent. Ova paleta boja ne samo da vizualno proširuje prostor, već i čini interijer privlačnim kada se gleda kroz izlog, stvarajući skladnu vizualnu povezanost s užurbanom ulicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Korištenje drva, retro keramičkih pločica i kože u interijeru dodaje toplinu i teksturalni kontrast hladnim i minimalističkim površinama, dok nepravilni oblici custom ogledala i moderne umjetničke instalacije Kristijana Žakića dodaju dinamiku i individualnost prostoru.

Image

Ovdje dizajn interijera služi kao savršena pozadina za opuštanje i uživanje, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo u srcu Zagreba, na adresi Republike Austrije 38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo