Play ponuda

AutoZubak donirao vozilo za udrugu djece s teskocama 'Vukovarski leptirici'

shimmer fallback
8.9.2014.
16:11
Play ponuda

Prave zvijezde zajednickog druzenja na subotnjoj 'spici' bila su djeca. Uoci pocetka skolske godine djeca su sudjelovala u „Maloj skoli djecjih prava“. Popularni zagrebacki trg za tu je priliku preureden u kreativnu igraonicu i stazu za 'utrku'. Djeca su najprije bojala i ukrasavala vlastite makete automobila s kojima su se potom i provozala 'cestom djecjih prava'. Igra je osmisljena u povodu 25 godina Konvencije o djecjim pravima pa su najmladi sudionici subotnjeg dogadanja tijekom 'voznje' prolazili put odgovarajuci na pitanja i saznajuci sve o pravima na prezivljavanje, razvoj, zastitu i sudjelovanje. Nakon uspjesno odvozene staze djeca su dobila poklon, a za dobru atmosferu pobrinula se voditeljica igre Doris Pincic i UNICEF-ova ambasadorica Maja Vucic.

"Ponosni smo sto vec niz godina zajedno s nasim klijentima pomazemo za djecu. Znamo koliko je vazno da djeca s teskocama u razvoju imaju na raspolaganju sigurno vozilo koje ce ih odvesti na vrijeme na svako odrediste, i zato je nas automobil i ove godine otisao u prave ruke", rekao je Dimitrije Trbovic, predsjednik Uprave AutoZubaka.

"Visegodisnja podrska AutoZubaka omogucila je da mnoga djeca s teskocama u razvoju, zahvaljujuci doniranim vozilima, sigurno i lako stignu na svoja odredista. Automobil zaista puno znaci udruzi 'Vukovarski leptirici' koja brine o 70-tak male djece. Povecana mobilnost ce unaprijediti razinu ostvarivanja njihovih prava", istaknula je Valentina Otmacic, predstojnica Ureda UNICEF-a.

Visegodisnje partnerstvo AutoZubaka i UNICEF-a sastoji se i od zajednickih aktivnosti na promicanju sigurnosti djece u prometu. U Hrvatskoj su prometne nesrece vodeci uzrok smrtnosti najmlade djece i zato je vazno roditelje i sve vozace kontinuirano upozoravati na vaznost sigurne voznje i postivanja prometnih pravila.

Play ponuda
Play ponuda