Isus od mucica – uvredljiv ili simpatičan?

Žena iz Michigana upustila se u neobičnu pustolovinu – odlučila je stvoriti kopiju Da Vincijeve Posljednje večere koristeći mucice rublja koje je skupljala nakon sušenja.

18.1.2011.
17:33
VOYO logo

Nakon što je prikupila sav potreban materijal, Lauri Bell trebalo je još dodatnih 200 sati da dovrši ovaj rad širok 420, a visok 120 centimetara.

'Moj rad nekima predstavlja duhovno iskustvo dok su drugi jednostavno zadivljeni činjenicom što se sve može napraviti od običnih mucica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je provela nekoliko mjeseci sakupljajući mucice iz vlastite sušilice, uvidjela je da njezina odjeća stvara samo one sive boje.

Pogodniji 'materijal' je potom potražila u javnim praonama rublja, ali tamo je osim istih sivih mucica naišla i na pseću dlaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne posustajući, predana umjetnica kupila je šarene ručnike jakih boja, razvrstala ih po bojama i sušila različite boje odvojeno. Tako je nakon svakog sušenja dobivala mucice jedne boje.

Lauri je rad započela još 2009. godine kada je pokušavala osvojiti nagradu od 250.000 dolara na umjetničkom natječaju koji se održavao u Michiganu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu nije osvojila, no rad je osvojio simpatije diljem svijeta, kako poznavatelja umjetnosti, tako i 'laika'. Zbog toga je nedavno uvršten u zbirku muzeja Ripley's koji se bavi sakupljanjem neobičnih i bizarnih izložaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo