Vrana napada Banjalučane

Kao u Hičkokovom filmu

5.6.2013.
21:38
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stanovnici Srpske ulice u centru Banjaluke već danima žive u strahu, jer ih napada vrana koja vreba sa drveta i obrušava se na njih čim izađu iz kuće.

- Vrana bukvalno napada čim izađem iz kuće, kao da čeka na krošnji dok ne naiđe žrtva. U letu mi se obruši na glavu, pa me udari kljunom toliko jako da osetim užasan bol. To se dešavalo i meni i mom sinu. Ne znam ni sama šta da radim, jer sam tražila da neko izađe na teren, ali se sve svelo na moje pokušaje - rekla je jedna Banjalučanka za Nezavisne novine.

Ona je dodala da je zvala komunalnu policiju, ali da su joj u toj službi rekli da ne mogu da joj pomognu.

- U životu nisam mogla da zamislim da iz sopstvene kuće neću smeti da izađem zbog ptice - rekla je Banjalučanka.

Kako navodi list, "noćna mora ove žene" i njenih suseda mogla bi da potraje još sedmicama, s obzirom na to da stručnjaci smatraju da ptica napada zato što je u blizini gnezdo sa mladima ili jajima, na kojima vrane leže 27 dana, prenosi portal 021.

- U blizini mesta gde napada ta vrana nalazi se gnezdo, što vaša čitateljka možda nije videla. Tako da, kada vidi pokret građana u blizini gnezda, vrana se spušta kao lovački avion prema osobi. Bilo je slučajeva da su vrane u Zagrebu povredile ženu - rekao je profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Dragutin Matarugić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali