Play ponuda

Five people u Teatru &TD

shimmer fallback

Plesnu predstavu Five people, ostvarenu u sklopu projekta Connections, pod mentorstvom Dirka Pauwelsa možete pogledati 9. i 10. prosinca u Teatru &TD u 20 sati.

7.12.2010.
11:00
Play ponuda

Predstava Five people pokušava uvesti eksperimentalni način rada, podijeljen u pet faza.

U prvoj fazi umjetnik radi sam, razvijajući solo komad, maksimalne dužine 15 minuta. Nakon što je solo završen, drugi umjetnik, koristeći rezultat rada prvog, zajedno s njim stvara sljedeći 15-minutni dio, koji potom koristi treći umjetnik …

Projekt Connections relizirao se kao transkulturni i interdisciplinarni mentorski program u kojemu je šest etabliranih i iskusnih redatelja mentoriralo izvedbene projekte (kazališno djelo, performans ili kazališna instalacija) šest mlađih i neafirmiranih umjetnika. Osnovni cilj projekta je jačanje komunikacijskog procesa između različitih generacija kazališnih umjetnika i različitih kazališnih stilova te otvaranja diskusije o promjenama i stalnostima u kazališnom svijetu.

Connections je, na taj način, producirao cijeli ciklus novih transnacionalnih projekata mladih umjetnika iz različitih zemalja i kulturnih pozadina koji su predstavljeni na europskoj razini, prije svega na festivalu Spielmotor.

Kultura promjene u projektu sudjeluje kao suorganizator i koproducent, dok je voditeljica Kulture promjene, pomoćnica ravnatelja SC-a za kulturu te kazališna autorica i redateljica Nataša Rajković, jedna od mentorica u projektu uz Anne Viebrock, Kirsten Dehlholm, Meg Stuart, Tima Etchellsa i Dirka Pauwelsa.U suradnji s Kulturom promjene za obje izvedbe podijelili smo 2x2 ulaznice, a dobitnici su:

9. prosinac Andreja Kolembus Miranda Novak

10. prosinac Ana Uzur Daria Skupnjak

Karte vas čekaju na blagajni kazališta.

Play ponuda
Play ponuda